VAC usaglasio stavove sa holdingom Dnevnik

Bez autora
Dec 07 2010

Nemački medijski koncern VAC i Dnevnik holding potpisali su danas sporazum kojim VAC svih 55 odsto vlasništva u zajedničkom preduzeću "Dnevnik Vojvodina pres" (DVP) poklanja zaposlenima u toj firmi. VAC se odrekao i svojih zajmova od 1,8 miliona evra, koje je u prošlosti stavio na raspolaganje DVP-u, što odgovara visini od oko 55 odsto svih zajmova i finansiranja koja su društva Medijske grupacije VAC dala DVP-u. Preostali zajmovi VAC-a u visini od oko 1,4 milion evra ostaju i dalje kao potraživanja prema DVP-u, ali se zahtev za njihov povraćaj odlaže za period od pet godina. VAC se u tom periodu odriče pripadajućih kamata na zajam i ostalih obaveza. VAC i DVP će dogovoriti plan otplate zajma za period nakon isteka roka od pet godina za koji se odlaže povraćaj kredita. U skladu sa Zaključcima Vlade Vojvodine DVP će preuzeti obavezu da i ubuduće Dnevnik Holding predlaže glavnog i odgovornog urednika lista "Dnevnik" i zamenika generalnog direktora DVP-a.

VAC usaglasio stavove sa holdingom DnevnikNemački medijski koncern VAC i Dnevnik holding potpisali su danas sporazum kojim VAC svih 55 odsto vlasništva u zajedničkom preduzeću "Dnevnik Vojvodina pres" (DVP) poklanja zaposlenima u toj firmi.

Kako se navodi u saopštenju, VAC se odrekao i svojih zajmova od 1,8 miliona evra, koje je u prošlosti stavio na raspolaganje DVP-u, što odgovara visini od oko 55 odsto svih zajmova i finansiranja koja su društva Medijske grupacije VAC dala DVP-u.

Preostali zajmovi VAC-a u visini od oko 1,4 milion evra ostaju i dalje kao potraživanja prema DVP-u, ali se zahtev za njihov povraćaj odlaže za period od pet godina, navodi se u saopštenju i dodaje se da se VAC u tom periodu odriče pripadajućih kamata na zajam i ostalih obaveza.

U saopštenju se navodi i da će VAC i DVP dogovoriti plan otplate zajma za period nakon isteka roka od pet godina za koji se odlaže povraćaj kredita.

U skladu sa Zaključcima Vlade Vojvodine DVP će preuzeti obavezu da i ubuduće Dnevnik Holding predlaže glavnog i odgovornog urednika lista "Dnevnik" i zamenika generalnog direktora DVP-a.

U skladu sa tim zaključkom zaposleni u DVP-u neće moći da prodaju svoje udele u DVP-u drugim privatnim ili fizičkim licima narednih 10 godina, kako bi se stvorili stabilni uslovi za nesmetan rad i poslovanje ovog preduzeća i onemogućile zloupotrebe.

U cilju dobijanja saglasnosti Agencije za privatizaciju Srbije, Dnevnik holding će svoja potraživanja prema DVP-u u iznosu od 52,75 miliona dinara konvertovati u kapital DVP-a i time postati vlasnik 53,43 odsto kapitala, što znači da zaposleni u DVP-u raposlažu sa 46,57 odsto kapitala DVP-a.

Sporazum koji da danas usklađen između VAC-a i Dnevnik holdinga stupiće na dan dobijanja saglasnosti Agencije za privatizaciju Srbije, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik