Više firmi želi da zakupi "Mitros"

Više firmi izrazilo je spremnost da uzme u zakup nekadašnju industrijsku klanicu i fabriku konzervi "Mitros", koja je sada u stečaju. Njeni bivši radnici, kojih je ostalo oko 150, upućeni su na tržište rada, a ove sedmice, kao i prošlog meseca, dobiće od vojvođanske Vlade pakete s hranom i higijenskim sredstvima u vrednosti od 15.000 dinara. Većinski vlasnik "Mitrosa" je tokom privatizacije postao beogradski biznismen Rodoljub Drašković, a klanica je tada brojala 900 radnika. "Mitros" je podeljen na dve firme "Mitros SL" i "Takovo agrar", koje su sada u stečaju. To je dovelo do generalnog štrajka zaposlenih, a njih dvadesetak štrajkovalo je gotovo mesec dana i glađu, tražeći obnovu proizvodnje, ili otpremnine od 200 evra po godini staža, ali u tome nisu uspeli.

Više firmi želi da zakupi "Mitros"Više firmi izrazilo je spremnost da uzme u zakup nekadašnju industrijsku klanicu i fabriku konzervi "Mitros", koja je sada u stečaju.

Njeni bivši radnici, kojih je ostalo oko 150, upućeni su na tržište rada, a ove sedmice, kao i prošlog meseca, dobiće od vojvođanske Vlade pakete s hranom i higijenskim sredstvima u vrednosti od 15.000 dinara, potvrdio je Tanjugu predsednik Opštinskog veća Saveza samostalnih sindikata u Sremskoj Mitrovici Stevan Romakov.

Većinski vlasnik "Mitrosa" je tokom privatizacije postao beogradski biznismen Rodoljub Drašković, a klanica je tada brojala 900 radnika.

"Mitros" je podeljen na dve firme "Mitros SL" i "Takovo agrar", koje su sada u stečaju.

To je dovelo do generalnog štrajka zaposlenih, a njih dvadesetak štrajkovalo je gotovo mesec dana i glađu, tražeći obnovu proizvodnje, ili otpremnine od 200 evra po godini staža, ali u tome nisu uspeli.

U oštro intoniranom saopštenju Upravni odbor kompanije "Svislajon Takovo", radnici "Mitrosa" optuženi su da su neradom, nemarom i javašlukom doveli do propasti "Mitrosa" i pored stalnih napora te kompanije da se osposobi za modernu proizvodnju i poslovanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik