Vjesnikova tiskara opet na prodaji

Bez autora
Dec 07 2010

Nekoć dobrostojeću tiskaru Vjesnik d.d. država će pokušati prodati drugi put ove godine. U prvom pokušaju prodaje Vjesnika u srpnju ove godine, na pripadajući natječaj Hrvatskog fonda za privatizaciju nitko se nije javio. U vlasništvu HFP-a je 62 posto temeljnog kapitala Vjesnika d.d., nominalne vrijednosti 66 milijuna kuna, a po toj cijeni dionice su i ponuđene ljetos. Tada se u medijima spekuliralo kako bi ponudu za tiskaru mogli dati vlasnik Agrokora Ivica Todorić i vlasnik Školske knjige Ante Žužul, no nije čak otkupljena nijedna natječajna dokumentacija kao prvi korak interesa za tvrtku. Na novom natječaju početna cijena 62 posto vlasništva države u Vjesniku bit će 33 milijuna kuna, pa možda to privuče investitore. Očekuje se da će tijekom tekućeg tjedna biti objavljen natječaj HFP-a za prodaju Vjesnika, nakon što je to najavio Upravni odbor Fonda na svojoj sjednici 25. studenoga.

Vjesnikova tiskara opet na prodajiNekoć dobrostojeću tiskaru Vjesnik d.d. država će pokušati prodati drugi put ove godine. U prvom pokušaju prodaje Vjesnika u srpnju ove godine, na pripadajući natječaj Hrvatskog fonda za privatizaciju nitko se nije javio.

U vlasništvu HFP-a je 62 posto temeljnog kapitala Vjesnika d.d., nominalne vrijednosti 66 milijuna kuna, a po toj cijeni dionice su i ponuđene ljetos.

Tada se u medijima spekuliralo kako bi ponudu za tiskaru mogli dati vlasnik Agrokora Ivica Todorić i vlasnik Školske knjige Ante Žužul, no kako doznajemo u Fondu, nije čak otkupljena nijedna natječajna dokumentacija kao prvi korak interesa za tvrtku.

Na novom natječaju početna cijena 62 posto vlasništva države u Vjesniku bit će 33 milijuna kuna, pa možda to privuče investitore.

Očekuje se da će tijekom tekućeg tjedna biti objavljen natječaj HFP-a za prodaju Vjesnika, nakon što je to najavio Upravni odbor Fonda na svojoj sjednici 25. studenoga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik