Vlada Tuzlanskog kantona donijela odluku o prodaji rudnika krečnjaka "Vijenac"

Bez autora
Jul 01 2010

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku o prodaji Rudnika krečnjaka "Vijenac" DOO Lukavac, koji je u stopostotnome vlasništvu države. Odlučeno je da Kantonalna agencija za privatizaciju ovaj kapital proda metodom javnog prikupljanja ponuda, odnosno metodom tendera u velikoj privatizaciji. Bit će ovo treći pokušaj prodaje ovog rudnika. Prilikom definiranja tenderske dokumentacije i izrade ugovora o prodaji državnog kapitala u ovom privrednom društvu Agencija će voditi računa da minimalna prodajna cijena državnog kapitala ne može biti manja od 8 milijuna maraka. Knjigovodstveno stanje kapitala zaključno sa 31. prosinca 2009. godine iznosilo je 14,7 milijuna maraka, od čega su obaveze po osnovi poreza, doprinosa i drugih davanja 5,9 milijuna, a obveza po pravosnažnom rješenju za koncesije 850 877 maraka. Imajući u vidu ove pokazatelje, utvrđena je minimalna cijena Rudnika od 8 milijuna maraka.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela odluku o prodaji rudnika krečnjaka "Vijenac"Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku o prodaji Rudnika krečnjaka "Vijenac" DOO Lukavac, koji je u stopostotnome vlasništvu države. 

Odlučeno je da Kantonalna agencija za privatizaciju ovaj kapital proda metodom javnog prikupljanja ponuda, odnosno metodom tendera u velikoj privatizaciji. Bit će ovo treći pokušaj prodaje ovog rudnika.

Prilikom definiranja tenderske dokumentacije i izrade ugovora o prodaji državnog kapitala u ovom privrednom društvu Agencija će voditi računa da minimalna prodajna cijena državnog kapitala ne može biti manja od 8 milijuna maraka.

Knjigovodstveno stanje kapitala zaključno sa 31. prosinca 2009. godine iznosilo je 14,7 milijuna maraka, od čega su obaveze po osnovi poreza, doprinosa i drugih davanja 5,9 milijuna, a obveza po pravosnažnom rješenju za koncesije 850 877 maraka. Imajući u vidu ove pokazatelje, utvrđena je minimalna cijena Rudnika od 8 milijuna maraka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik