Vrijeme je da se preispitaju ugovori o privatizaciji

Bez autora
Feb 06 2011

O privatizaciji hotelsko-turističkih kapaciteta, posebno HTP „Boka“, komunalnoj infrastrukturi, legalizaciji objekata i kontroli izdavalaca privatnog smještaja u toku sezone juče su u Igalu razgovarali ministar turizma i održivog razvoja Predrag Sekulić i predsjednik opštine Herceg Novi Dejan Mandić. Već tri godine u Herceg Novom imamo situaciju da nakon privatizacije tri najveća hotela ne rade. Moramo imati u vidu da su ti hoteli privatizovani u vremenu ekonomske ekspanzije, da je plaćena cijena bila vrlo visoka, da nije bilo planske dokumentacije, za što određenu odgovornost snosi država. Međutim, s druge strane, mislim da je zaista došlo vrijeme da se ne samo ovaj nego i neki drugi ugovori iz oblasti turizma preispitaju, jer svaki koji nije poštovan je sporan. To su pitanja kojima će se baviti Savjet za privatizaciju i donijeti odluke na osnovu onoga što je pisalo u ugovoru.

Vrijeme je da se preispitaju ugovori o privatizacijiO privatizaciji hotelsko-turističkih kapaciteta, posebno HTP „Boka“, komunalnoj infrastrukturi, legalizaciji objekata i kontroli izdavalaca privatnog smještaja u toku sezone juče su u Igalu razgovarali ministar turizma i održivog razvoja Predrag Sekulić i predsjednik opštine Herceg Novi Dejan Mandić.

- Već tri godine u Herceg Novom imamo situaciju da nakon privatizacije tri najveća hotela ne rade - rekao je ministar Sekulić.

- Moramo imati u vidu da su ti hoteli privatizovani u vremenu ekonomske ekspanzije, da je plaćena cijena bila vrlo visoka, da nije bilo planske dokumentacije, za što određenu odgovornost snosi država. Međutim, s druge strane, mislim da je zaista došlo vrijeme da se ne samo ovaj nego i neki drugi ugovori iz oblasti turizma preispitaju, jer svaki koji nije poštovan je sporan. To su pitanja kojima će se baviti Savjet za privatizaciju i donijeti odluke na osnovu onoga što je pisalo u ugovoru. Ako bude potrebno da potražimo kvalitetnije partnere, i s tim ćemo izaći na kraj, iako ne treba zaboraviti da se nalazimo u postrecesionom periodu, kada je teško naći kvalitetne partnere i ljude koji žele da ulože veliki novac u pojedinačne projekte - rekao je ministar Sekulić.

On je ocijenio da se prema turizmu, koji je velika razvojna šansa Crne Gore, ne odnosimo na pravi način.

- Svi možemo više, bolje i drugačije. Praznik mimoze je primjer da kad imamo dobar program imamo i goste. Crna Gora ima potencijal i ponudu za svakog gosta, od onih sa najtanjim džepom do onih sa najvećim prohtjevima. Mislim da naš turizam ide u dobrom pravcu, ali svi treba malo više da se angažujemo kako bismo imali što kvalitetniju turističku ponudu – istakao je ministar Sekulić.

Ministar je na pitanje novinara da li bi mogla da bude ugrožena investicija na Luštici sa egipatskim partnerom zbog aktuelnih dešavanja u ovoj zemlji rekao da za to nema bojazni. Ministarstvo vanjskih poslova je u stalnom kontaktu sa investitorom ( kompanija Oraskom) i u toku je izrada planske dokumentacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik