Za Centroproizvod zainteresovani Nestle i Dr Etker

Međunarodne grupacije Nestle i Dr Etker (Dr. Oetker) zainteresovane su za kupovinu srpske prehrambene kompanije Centroproizvod, u transakciji vrednoj 90 miliona evra. Za konditorski program Centroproizvoda, u kojem je i krem "cipiripi", zainteresovana je švajcarska kompanija Nestle, dok je za kupovinu proizvodnje instant supa i pudinga zainteresovan nemački Dr Etker. Pripreme oko završetka te transakcije su pri kraju. U toku je razvoj strategije i planova za budućnost kompanije, u okviru kojih se razmatraju strateška partnerstva, akvizicije i regionalizacija. Za strateško partnerstvo sa Centroproizvodom zainteresovane su vodeće svetske kompanije iz te oblasti. Odluku o budućnosti Centroproizvoda još nije doneta i sve opcije i mogućnosti još su otvorene.

Za Centroproizvod zainteresovani Nestle i Dr EtkerMeđunarodne grupacije Nestle i Dr Etker (Dr. Oetker) zainteresovane su za kupovinu srpske prehrambene kompanije Centroproizvod, u transakciji vrednoj 90 miliona evra, piše beogradski nedeljnik NIN u najnovijem borju, koji izlazi sutra.

Pozivajući se na dobro obaveštene poslovne krugove, NIN navodi da je za konditorski program Centroproizvoda, u kojem je i krem "cipiripi", zainteresovana švajcarska kompanija Nestle, dok je za kupovinu proizvodnje instant supa i pudinga zainteresovan nemački Dr Etker.

List navodi da su, prema nezvaničnim informacijama, pripreme oko završetka te transakcije pri kraju.

Direktorka marketinga u Cetroproizvodu Olivera Papić za NIN je kazala da je u toku razvoj strategije i planova za budućnost kompanije, u okviru kojih se razmatraju strateška partnerstva, akvizicije i regionalizacija.

"Samim tim, u kontaktu smo s više potencijalnih strateških partnera", navela je Papićeva i dodala su za strateško partnerstvo sa Centroproizvodom zainteresovane vodeće svetske kompanije iz te oblasti.

Papićeva je naglasila da odluku o budućnosti Centroproizvoda još nije doneta i da su "sve opcije i mogućnosti još otvorene".

Kompanija Centroproizvod privatizovana je 2004. godine, a kupac je bio domaći biznismen Darko Bajčetić. Za Centroproizvod je plaćeno oko 16 miliona evra, navodi NIN.

U asortimanu Centroproizvoda je oko 300 proizvoda iz tri pogona: "Cipiripi" u Surčinu, "Aroma" na Čukarici i "Bilje" u Bavaništu kod Kovina, ukupne površine oko 35.000 metara kvadratnih.

Kompanija ima oko 700 zaposlenih, u 2008. godini je imala ukupni godišnji prihod od 43 miliona evra i izvozi na tržišta Makedonije, Crne Gore, Bosne, Australije, Kanade, SAD, Švajcarske, Albanije, Rumunije i Bugarske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik