Za DI Kozara zainteresirana firma iz Sremske Mitrovice

Bez autora
Nov 02 2010

Na šestoj licitaciji za prodaju Drvne industrije (DI) Kozara, koja je održana u Privrednom sudu u Banjoj Luci, pojavile su se četiri kompanije, a u toku su pregovori s novom drvnom industrijom iz Sremske Mitrovice o kupovini preduzeća iz Bosanske Dubice. Zbog tehničkih uvjeta još su u toku pregovori i vidjet ćemo kakve će biti povratne informacije od zainteresiranog kupca. Imovina ovog preduzeća, koje zapošljava 106 radnika, ne može biti prodata za manje od tri miliona maraka. Kupac ima obavezu da uz depozit dostavi biznis planove o proizvodnim kapacitetima, planovima investicija i zapošljavanja, kao i da DI Kozara, iako je dvije godine u stečaju, i dalje posluje i izvozi namještaj u Mađarsku, Njemačku, Italiju, Srbiju i Hrvatsku.

Za DI Kozara zainteresirana firma iz Sremske MitroviceNa šestoj licitaciji za prodaju Drvne industrije (DI) Kozara, koja je održana u Privrednom sudu u Banjoj Luci, pojavile su se četiri kompanije, a u toku su pregovori s novom drvnom industrijom iz Sremske Mitrovice o kupovini preduzeća iz Bosanske Dubice, potvrdio je jučer za "Avaz" stečajni upravnik u ovom preduzeću Dušan Kovačević.

- Zbog tehničkih uvjeta još su u toku pregovori i vidjet ćemo kakve će biti povratne informacije od zainteresiranog kupca. Imovina ovog preduzeća, koje zapošljava 106 radnika, ne može biti prodata za manje od tri miliona maraka - dodao je Kovačević.

On je podsjetio i da kupac ima obavezu da uz depozit dostavi biznis planove o proizvodnim kapacitetima, planovima investicija i zapošljavanja, kao i da DI Kozara, iako je dvije godine u stečaju, i dalje posluje i izvozi namještaj u Mađarsku, Njemačku, Italiju, Srbiju i Hrvatsku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik