Zagrebački Kraš kupio osječku Karolinu?

Bez autora
Dec 05 2010

Da je osječku Karolinu kupio zagrebački Kraš, neslužbena je informacija koja je jučer odjeknula po gradskim kuloarima. Dok je Alen Varenina, prokurist i financijski direktor Karoline, samo prenio stav Uprave da “ne komuniciraju s medijima”, županijski povjerenik Sindikata PPDIV-a Šimo Orešković potvrdio je navod kako su Zagrepčani zainteresirani za osječku tvornicu keksa i slanog snacka prepoznatljivu po smokiju Bobi, čajnim keksima Moto ili čajnom pecivu Karolina. U Karolini su nedavno potpisali novi kolektivni ugovor za 2011. godinu i tada su izviješteni da su u tijeku pregovori te da je Kraš jedan od najkvalitetnijih ponuđača. Ispred Sindikata su im čak dali i podršku jer im se njihova ponuda učinila najboljom. Koliko je poznato, bilo je i nekih drugih domaćih, ali i inozemnih ponuđača...

Zagrebački Kraš kupio osječku Karolinu?Da je osječku Karolinu kupio zagrebački Kraš, neslužbena je informacija koja je jučer odjeknula po gradskim kuloarima.

Dok je Alen Varenina, prokurist i financijski direktor Karoline, samo prenio stav Uprave da “ne komuniciraju s medijima”, županijski povjerenik Sindikata PPDIV-a Šimo Orešković potvrdio je navod kako su Zagrepčani zainteresirani za osječku tvornicu keksa i slanog snacka prepoznatljivu po smokiju Bobi, čajnim keksima Moto ili čajnom pecivu Karolina.

Sindikat za Kraš

 – U Karolini smo nedavno potpisali novi kolektivni ugovor za 2011. godinu i tada smo izviješteni da su u tijeku pregovori te da je Kraš jedan od najkvalitetnijih ponuđača. Ispred Sindikata smo im čak dali i podršku jer nam se njihova ponuda učinila najboljom. Koliko mi je poznato, bilo je i nekih drugih domaćih, ali i inozemnih ponuđača. No, ne znam jesu li u Karolini i dobili novoga vlasnika – objašnjava Orešković te dodaje kako je njima važno da se zadrže sva radna mjesta, sačuva proizvodnja i redovito isplaćuju plaće.

Špekulacije o prodaji

Već ranije se špekuliralo kako vlasnici osječke Karoline, koja se od 2006. godine nalazi u sastavu Lorenz Bahlsen grupe, razmišljaju o njezinoj prodaji. Interes je, navodno, pokazao bjelovarski Koestlin, srbijanske Delta i Crvenka, ali i nekoliko kompanija iz susjedne Bosne i Hercegovine. Neslužbeno se govorilo i kako je zagrebački Kraš zainteresiran, ali samo za Karolinin “slatki program”, odnosno brandove Jadro i Moto.

Službenih komentara iz uprave zagrebačke tvrtke jučer nije bilo.

Austrijska grupacija Lorenz Bahseln u svijetu poznata po svojim snack proizvodima osječku je tvrtku kupila prije četiri godine za 22,35 milijuna eura od zagrebačke Lure. Od prijeratnih 2800 zaposlenika, broj se s dolaskom posljednjih vlasnika smanjio na ispod 300. Početkom prošle godine distribuciju Karolininih proizvoda preuzela je Atlantic grupa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik