Zakazano ročište o deobi imovine "Matroza"

Ročište na kome će se doneti rešenje o deobi preostale imovine Javnog preduzeća "Milan Stepanović Matroz" zakazano je u Privrednom sudu u Sremskoj Mitrovici za 23. jul. To ročište je zakazano povodom prigovora koji su podneli republičko Ministarstvo finansija, Jugozan komerc iz Sremske Mitrovice i svi bivši radnici "Matroza". Nacrt rešenja za glavnu deobu sačinila je Agencija za privatizaciju - Centar za stečaj u Beogradu, kao stečajni upravnik "Matroza", nakon što je kupac uplatio kupoprodajnu cenu na stečajni račun. "Matroz" je kupila kompanija "Industrikum", s dominantnim švajcarskim kapitalom, za 2,9 miliona evra. Više od hiljadu bivših radnika "Matroza", koji su nakon stečaja upućeni na tržište rada, bili su nezadovoljni prvobitnim rešenjem, kojim je ponuđen jedan minimalac, dok oni potražuju tri.

Zakazano ročište o deobi imovine "Matroza"Ročište na kome će se doneti rešenje o deobi preostale imovine Javnog preduzeća "Milan Stepanović Matroz" zakazano je u Privrednom sudu u Sremskoj Mitrovici za 23. jul, izjavila je danas portparol tog suda Dragica Gačić Petković.

To ročište je zakazano povodom prigovora koji su podneli republičko Ministarstvo finansija, Jugozan komerc iz Sremske Mitrovice i svi bivši radnici "Matroza".

Nacrt rešenja za glavnu deobu sačinila je Agencija za privatizaciju - Centar za stečaj u Beogradu, kao stečajni upravnik "Matroza", nakon što je kupac uplatio kupoprodajnu cenu na stečajni račun.

"Matroz" je kupila kompanija "Industrikum", s dominantnim švajcarskim kapitalom, za 2,9 miliona evra.

Više od hiljadu bivših radnika "Matroza", koji su nakon stečaja upućeni na tržište rada, bili su nezadovoljni prvobitnim rešenjem, kojim je ponuđen jedan minimalac, dok oni potražuju tri.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik