Zaključen tender za Luku

Bez autora
Mar 31 2010

Na tenderu za privatizaciju dijela Luke Bar, čiji je rok istekao danas, niko nije pokazao interesovanje za kupovinu lučke cjeline "Kontejnerski terminal i generalni tereti". Iz crnogorskog ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno i da su ponude za kupovinu cjeline "Pomorski poslovi" dostavile barska kompanija Nimont i firma Interlog iz Italije. Za "Obezbjedjenje i protivpožarnu zaštitu" interesovanje su pokazali nikšićka firma Guardian i kompanija ICTS iz Grčke, dok je jedina ponuda za kupovinu "Montekarga" stigla iz Rumunije, od firme "Grampet". Prvobitni rok za ponude bio je 1. februar, ali je rok produžen do 31. marta, pošto je to tražila jedna od kompanija koja je ranije otkupila tendersku dokumentaciju.

Zaključen tender za LukuNa tenderu za privatizaciju dijela Luke Bar, čiji je rok istekao danas, niko nije pokazao interesovanje za kupovinu lučke cjeline "Kontejnerski terminal i generalni tereti".

Iz crnogorskog ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno i da su ponude za kupovinu cjeline "Pomorski poslovi" dostavile barska kompanija Nimont i firma Interlog iz Italije.

Za "Obezbjedjenje i protivpožarnu zaštitu" interesovanje su pokazali nikšićka firma Guardian i kompanija ICTS iz Grčke, dok je jedina ponuda za kupovinu "Montekarga" stigla iz Rumunije, od firme "Grampet", prenosi Beta.

Prvobitni rok za ponude bio je 1. februar, ali je rok produžen do 31. marta, pošto je to tražila jedna od kompanija koja je ranije otkupila tendersku dokumentaciju.

Javni konkurs za prodaju dijela Luke Bar, koja je ranije podijeljena na nekoliko preduzeća, objavljen je u oktobru 2009. godine, kada je na prodaju ponuđeno 54,5 odsto akcija "Kontejnerskog terminala i generalnih tereta". Ponuđene su i koncesije na 30 godina, uz obavezu investiranja u lučke kapacitete.

Tada je na prodaju ponuđeno i 85,4 odsto državnih akcija u preduzeću "Montekargo".

Ranije je bilo najavljeno da su tendersku dokumentaciju za "Kontejnerski terminal i generalne terete" otkupile neke firme iz Libana i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i jedna kompanija koju je osnovala Vlada Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik