Zenica: Četvrti poziv za prodaju imovine Inpek-a

Bez autora
Mar 29 2011

Stečajni upravnik Industrije pekarstva Inpek d.d. Zenica – u stečaju Asim Sunulahpašić, na osnovu zaključka Odbora povjerilaca ovog preduzeća, objavio je oglas o četvrtoj prodaji imovine, javnim nadmetanjem sa početnom cijenom od 1.991.531,50 KM. Predmet prodaje „Inpeka“ je industrijski dio pekare, proizvodni objekt, garaža, radionica, praonica, rezervoar za gorivo, mašine i oprema u proizvodnom pogonu, kancelarijski namještaj i sitan inventar, kao i transportna sredstva. Sva imovine prodaje se kao cjelina. Otvaranje ponuda zakazano je za 28. april na Općinskom sudu u Zenici, a potencijalni ponuđači dužni su uplatiti depozit u iznosu od 50.000 KM. Stečajni postupak u „Inpeku“ pokrenut je u januaru 2010. godine na zahtjev sarajevskog „Klasa“. Prilikom prvog javnog poziva za prodaju „Inpeka“, početna cijena imovine iznosila je 2,8 miliona KM.

Zenica: Četvrti poziv za prodaju imovine Inpek-aStečajni upravnik Industrije pekarstva Inpek d.d. Zenica – u stečaju Asim Sunulahpašić, na osnovu zaključka Odbora povjerilaca ovog preduzeća, objavio je oglas o četvrtoj prodaji imovine, javnim nadmetanjem sa početnom cijenom od 1.991.531,50 KM.

Predmet prodaje „Inpeka“ je industrijski dio pekare, proizvodni objekt, garaža, radionica, praonica, rezervoar za gorivo, mašine i oprema u proizvodnom pogonu, kancelarijski namještaj i sitan inventar, kao i transportna sredstva.

Sva imovine prodaje se kao cjelina.

Otvaranje ponuda zakazano je za 28. april na Općinskom sudu u Zenici, a potencijalni ponuđači dužni su uplatiti depozit u iznosu od 50.000 KM.

Stečajni postupak u „Inpeku“ pokrenut je u januaru 2010. godine na zahtjev sarajevskog „Klasa“. Prilikom prvog javnog poziva za prodaju „Inpeka“, početna cijena imovine iznosila je 2,8 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik