Žitoprodukt prodat za 2,3 miliona KM

Bez autora
Mar 10 2011

Imovina banjalučkog "Žitoprodukta" prodata je juče privrednom društvu "Stiv invest" Banjaluka za 2,3 miliona KM, odnosno za samo trećinu od njegove procijenjene vrijednosti. Po toj cijeni "Žitoprodukt" je prvi put ponuđen juče na četvrtoj licitaciji, na kojoj je jedini zainteresovani kupac bio "Stiv invest". Kupac se obavezao da će u idućih pet godina zaposliti 60 radnika u Banjaluci i 20 u Kneževu, te da u tom periodu mora zadržati osnovnu djelatnost preduzeća. Kupac je dužan da novac za kupovinu uplati u roku od 30 dana. Odmah po uplati novca, biće omogućena isplata devet plata za 82 radnika, koji su u vrijeme otvaranja stečaja bili na evidenciji zaposlenih u ovom preduzeću. Ukupna dugovanja "Žitoprodukta" iznose oko 10,5 miliona KM, a od tog iznosa preduzeće je trenutno najviše dužno svojim radnicima, koji od njega potražuju oko 1,7 miliona KM.

Žitoprodukt prodat za 2,3 miliona KMImovina banjalučkog "Žitoprodukta" prodata je juče privrednom društvu "Stiv invest" Banjaluka za 2,3 miliona KM, odnosno za samo trećinu od njegove procijenjene vrijednosti.

Stečajni upravnik Radovan Jakovljević rekao je da je po toj cijeni "Žitoprodukt" prvi put ponuđen juče na četvrtoj licitaciji, na kojoj je jedini zainteresovani kupac bio "Stiv invest".

- Kupac se obavezao da će u idućih pet godina zaposliti 60 radnika u Banjaluci i 20 u Kneževu, te da u tom periodu mora zadržati osnovnu djelatnost preduzeća - rekao je Jakovljević i dodao da je kupac dužan da novac za kupovinu uplati u roku od 30 dana.

- Odmah po uplati novca, biće omogućena isplata devet plata za 82 radnika, koji su u vrijeme otvaranja stečaja bili na evidenciji zaposlenih u ovom preduzeću - rekao je Jakovljević.

Ukupna dugovanja "Žitoprodukta" iznose oko 10,5 miliona KM, a od tog iznosa preduzeće je trenutno najviše dužno svojim radnicima, koji od njega potražuju oko 1,7 miliona KM.

Gomilanje milionskih dugova "Žitoprodukt" je počeo 1997. godine, od kada su se na njegovom čelu izmijenila četiri direktora. Stečajni postupak u preduzeću otvoren je u decembru 2009. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik