Zlatara Majdanpek 21. maja na licitaciji

Bez autora
Apr 12 2010

Agencija za privatizaciju Srbije pozvala je sve zainteresovane da učestvuju na licitaciji za kupovinu imovine Zlatare Majdanpek koja će se održati 21. maja. Na prodaju je ponuđena nepokretna i pokretna imovina, zalihe materijala, sitni invetar, gotovi proizvodi i nedovršeni proizvodi, a vrednost ukupne imovine procenjena je na 4.731.658 evra. Od toga vrednost materijala, sitnog inventara, gotovih proizvoda i nedovršenih proizvoda prema proceni vredi 3.135.864 evra. Kupac je u obavezi da zadrži svih 344 radnika, kao i da obezbedi kontinuitet proizvodnje. Slovenačka firma "Laser Bled" je 7. jula prošle godine kupila Zlataru Majdanpek za 4,6 miliona evra, ali kako ta firma nije u zakonskom roku platila kupoprodajnu cenu, ugovor je raskinut i zadržan je depozit od 460 hiljada evra, koji su položili kao garanciju za učešće na licitaciji.

Zlatara Majdanpek 21. maja na licitacijiAgencija za privatizaciju Srbije pozvala je sve zainteresovane da učestvuju na licitaciji za kupovinu imovine Zlatare Majdanpek koja će se održati 21. maja.

Na prodaju je ponuđena nepokretna i pokretna imovina, zalihe materijala, sitni invetar, gotovi proizvodi i nedovršeni proizvodi, a vrednost ukupne imovine procenjena je na 4.731.658 evra. Od toga vrednost materijala, sitnog inventara, gotovih proizvoda i nedovršenih proizvoda prema proceni vredi 3.135.864 evra, navodi se u javnom pozivu koji je objavljen u Politici.

Kupac je u obavezi da zadrži svih 344 radnika, kao i da obezbedi kontinuitet proizvodnje.

Slovenačka firma "Laser Bled" je 7. jula prošle godine kupila Zlataru Majdanpek za 4,6 miliona evra, ali kako ta firma nije u zakonskom roku platila kupoprodajnu cenu, ugovor je raskinut i zadržan je depozit od 460 hiljada evra, koji su položili kao garanciju za učešće na licitaciji.

"Laser bled" najavio je da neće odustati od kupovine najvećeg srpskog proizvođača nakita, i podneo je tužbu protiv Agencije za privatizaciju, jer smatra da je bilo nepravilnosti tokom postupka promene vlasničke strukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik