Zlatara Majdanpek neće otići u stečaj

Bez autora
May 24 2010

Zlatara Majdanpek, za koju u tri navrata nije bilo zainteresovanih kupaca, neće otići u stečaj. Pokušaće da za tu Zlataru nađu kupca i sasvim je izvesno da neće otići u stečaj. Imovina Zlatare Majdanpek ponuđena je na prodaju 21. maja po početnoj ceni od 4,73 miliona evra, ali ni u trećem pokušaju nije bilo zainteresovanih kupaca. Ova firma nekada je poslovala u sklopu Industrije prerade metala (IPM) iz sastava Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor. Industrija prerade metala 2006. godine prodata je francuskoj firmi "SCCM Rene Aumas", koja je ipak odustala od transakcije. Zlataru je potom na aukciji kupila slovenačka firma "Laser Bled" po ceni od 4,6 miliona evra, ali je i taj ugovor raskinut zbog neizmirenih obaveza iz kupoprodajnog ugovora.

Zlatara Majdanpek neće otići u stečajZlatara Majdanpek, za koju u tri navrata nije bilo zainteresovanih kupaca, neće otići u stečaj, kazao je direktor Sektora za komunikacije u Agenciji za privatizaciju Dušan Balanović.

- Pokušaćemo da za tu Zlataru nađemo kupca i sasvim je izvesno da neće otići u stečaj - kazao je on.

Imovina Zlatare Majdanpek ponuđena je na prodaju 21. maja po početnoj ceni od 4,73 miliona evra, ali ni u trećem pokušaju nije bilo zainteresovanih kupaca.

Ova firma nekada je poslovala u sklopu Industrije prerade metala (IPM) iz sastava Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Industrija prerade metala 2006. godine prodata je francuskoj firmi "SCCM Rene Aumas", koja je ipak odustala od transakcije.

Zlataru je potom na aukciji kupila slovenačka firma "Laser Bled" po ceni od 4,6 miliona evra, ali je i taj ugovor raskinut zbog neizmirenih obaveza iz kupoprodajnog ugovora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik