Zvezda osmi put na aukciji

Bez autora
Jul 12 2010

Kruševačka konfekcija "Zvezda" naćiće se 17. septembra osmi put na aukciji, najavila je Agencija za privatizaciju. Rok za prijavu je 9. septembar, a 70 odsto kapitala "Zvezde" biće ponuđeno po početnoj ceni od oko sedam miliona dinara, za 200.000 većoj nego na prethodnoj u maju, uz minimum investicija od 3,7 miliona dinara. Prema podacima objavljenim u prospektu, u posedu preduzeća je blizu 5.000 kvadrata poslovnog prostora u Kruševcu i Ribaru, kao i prodajni objekti u Kruševcu, Brusu, Ćićevcu i Despotovcu. U periodu između dve aukcije, poslovodstvo "Zvezde" je, uz odobrenje Agencije, prodajni objekat u centru Kruševca prodalo kruševačkom preduzeću "Ivan promet" i tim sredstvima izmirilo zaostale zarade za oko 200 zaposlenih i deo dugovanja dobavljačima i obezbedilo repromaterijal za nastavak proizvodnje.

Zvezda osmi put na aukcijiKruševačka konfekcija "Zvezda" naćiće se 17. septembra osmi put na aukciji, najavila je Agencija za privatizaciju.

Rok za prijavu je 9. septembar, a 70 odsto kapitala "Zvezde" biće ponuđeno po početnoj ceni od oko sedam miliona dinara, za 200.000 većoj nego na prethodnoj u maju, uz minimum investicija od 3,7 miliona dinara.

Prema podacima objavljenim u prospektu, u posedu preduzeća je blizu 5.000 kvadrata poslovnog prostora u Kruševcu i Ribaru, kao i prodajni objekti u Kruševcu, Brusu, Ćićevcu i Despotovcu.

U periodu između dve aukcije, poslovodstvo "Zvezde" je, uz odobrenje Agencije, prodajni objekat u centru Kruševca prodalo kruševačkom preduzeću "Ivan promet" i tim sredstvima izmirilo zaostale zarade za oko 200 zaposlenih i deo dugovanja dobavljačima i obezbedilo repromaterijal za nastavak proizvodnje.

Direktor Konfekcije "Zvezda" nedavno je kazao da "Zvezda", u saradnji sa domaćim i stranim partnerima, ima ugovorene poslove za naredna četiri meseca i da radi punim kapacitetom, što znači da proizvodi oko 5.000 odevnih predmeta mesečno.

Kruševačka tekstilna industrija "Zvezda" prvi put je na aukciji ponuđena u decembru 2008. godine za 86,9 miliona dinara, a ovaj, kao i narednih šest propao je jer nije bilo zainteresovanih ponuđača.

"Zvezda" je jedina kruševačka firma koja je uspelo da izađe iz stečaja, koji je trajao od oktobra 2002. do sredine 2005. godine, te da uđe u proces privatizacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik