Usred krize, hrvatska Vlada kupuje 273 nova vozila

Bez autora
Mar 18 2020

Usred najveće svjetske krize, kada se trebaju spasiti radna mjesta i dva puta okrenuti svaku kunu, hrvatska Vlada kupuje 273 nova vozila. Od motocikala pa do automobila više srednje klase, odnosno limuzina, piše 24sata.

Središnji državni ured za javnu nabavu je objavio poziv na savjetovanje o tome potencijalnim dobavljačima. U toj fazi, procijenjena vrijednost nabave nije poznata, ali sigurno nije ispod par desetaka milijuna kuna.

Više od 40 milijuna kuna

Ako uzmemo da je prosjek 150.000 kuna po vozilu, to je više od 40 milijuna kuna.

Tu su još i 14 presretača, 30 automobila za nadzor, 44 motocikla za upravljanje prometom, 53 automobila niže srednje klase tipa sedan i 77 vozila nije srednje klase tipa hatchback, dva minibusa, pet terenskih vozila.

‘Ponašanju se kao da se ništa ne događa’

Vozila će dobiti 21 državna institucija, među ostalim i većina ministarstva, državni inspektorat, geodetska uprava Ured za stambeno zbrinjavanje, carina…

– Hrvatska je u izvanrednom stanju, nema javnih okupljanja, ljudi rade od doma, nastava ide na daljinu, sve je naglavačke. Samo se država ponaša kao da se ništa ne događa, i ide dalje s nabavom roba za koje se ne može reći da su baš nužne u ovom trenutku. Možda bi gospoda mogla pričekati par mjeseci s nabavom limuzina, dok se ne vidi šteta za gospodarstvo, dok se ne vidi što će biti s proračunom, pa malo uskladiti svoje “potrebe” sa situacijom u zemlji – kaže Davor Huić, predsjednik Udruge poreznih obveznika Lipa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik