Amerikanci najveće gazde Unikredita

Bez autora
Feb 01 2012

Američki investicioni fondovi su vlasnici sve većeg udela u najvećoj italijanskoj banci Unikredit, nakon što je njen kapital uvećan za 7,5 milijardi evra. Italijanski mediji navode da je izvršni direktor Unikredita Federika Giconija, koji je rekao da će investicioni fond "Kapital risrč" iz Los Anđelesa postati najveći akcionar banke, uz udeo veći od pet odsto.Američki fond Blekrok već poseduje 3,1 odsto akcija banke. Banka je ispunila nove uslove u vezi sa propisanim kapitalom, i koeficijent osnovnog kapitala sada iznosi 10,35 odsto.

Amerikanci najveće gazde UnikreditaAmerički investicioni fondovi su vlasnici sve većeg udela u najvećoj italijanskoj banci Unikredit, nakon što je njen kapital uvećan za 7,5 milijardi evra.

Italijanski mediji navode da je izvršni direktor Unikredita Federika Giconija, koji je rekao da će investicioni fond "Kapital risrč" iz Los Anđelesa postati najveći akcionar banke, uz udeo veći od pet odsto. Američki fond Blekrok već poseduje 3,1 odsto akcija banke.

"Veoma cenimo investicije američkih fondova, i na nama je da stvorimo idealne uslove za to postane njihova dugoročna opedeljenost. Izgleda da je naše poslovanje otvorilo Evropu prema SAD", ukazao je Giconi.

Direktor je takođe rekao da je banka ispunila nove uslove u vezi sa propisanim kapitalom, i koeficijent osnovnog kapitala sada iznosi 10,35 odsto. "Mi smo sada najkapitalizovanija banka u Italiji, i jedna od najkapitalizovanijih u Evropi", poručio je Giconi.

Najnovije povećanje kapitala Unikredita treće je od početka globalne finansijske krize 2008. godine.

Predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke Srbija Klaus Priveršek ocenio je ta uspešna dokapitalizacija impresivan znak poverenja koje su akcionari Unikredita još jednom pokazali i da pruža Srbiji veoma snažan i pozitivan podstrek za buduće poslovanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik