AOL kupuje Hafington Post

Bez autora
Feb 07 2011

Onlajn kompanija AOL kupuje viskoposećenu veb stranicu Hafington Post za 315 miliona dolara u poslu koji znači krupnu opkladu u budućnost vesti na internetu. Kupovina, koja će saosnivačici Hafingon Posta, Ariani Hafington dati upravu nad svim informativnim sadržajima AOL-a, doneće AOL-u dodatnih 25 miliona posetilaca dnevno.To bi moglo da pomogne AOL-u da oživi svoje reklamno poslovanje koje ima problema sa rastom. Posao će stvoriti novu generaciju američkih medijskih kompanija sa globalnim dometom...

AOL kupuje Hafington PostOnlajn kompanija AOL kupuje viskoposećenu veb stranicu Hafington Post za 315 miliona dolara u poslu koji znači krupnu opkladu u budućnost vesti na internetu.

Kupovina, koja će saosnivačici Hafingon Posta, Ariani Hafington dati upravu nad svim informativnim sadržajima AOL-a, doneće AOL-u dodatnih 25 miliona posetilaca dnevno.

To bi moglo da pomogne AOL-u da oživi svoje reklamno poslovanje koje ima problema sa rastom.

Posao će "stvoriti novu generaciju američkih medijskih kompanija sa globalnim dometom," kaže se u saopštenju direktora AOL-a Tima Armstonga.

Osnovan 2005. godine, Hafington Post je u vlasništvo Arijane Hafington i grupe ulagača. Arijana Hafington će biti će biti glavni i odgvorni urednik nove grupacije Hafington Post Medija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik