"Apple" i "Gemalto" sklopili saradnju

Bez autora
Oct 31 2010

Američki "Apple" je saopštio da se udružio sa francuskim proizvođačem kartica sa čipovima "Gemalto", kako bi tržištu ponudio telefone sa ugrađenom "Gemaltovom" karticom sa čipom, koja bi trebalo da omogući da se zaobiđu klasični telefonski operateri, svedeni na nivo prostih obezbeđivača funkcionisanja mreža."Gemalto", koji trenutno snabdeva operatere, razvio je platformu koja bi trebalo da mu obezbedi da sam upravlja funkcijama SIM kartica. "Apple" bi trebalo da direktno prodaje telefone sa "Gemaltovom" platformom preko svoje "online" prodavnice "itunes", uz pretplatu.

"Apple" i "Gemalto" sklopili saradnjuAmerički "Apple" je saopštio da se udružio sa francuskim proizvođačem kartica sa čipovima "Gemalto", kako bi tržištu ponudio telefone sa ugrađenom "Gemaltovom" karticom sa čipom, koja bi trebalo da omogući da se zaobiđu klasični telefonski operateri, svedeni na nivo prostih obezbeđivača funkcionisanja mreža.

"Gemalto", koji trenutno snabdeva operatere, razvio je platformu koja bi trebalo da mu obezbedi da sam upravlja funkcijama SIM kartica, prenela je agencija Rojters.

"Apple" bi trebalo da direktno prodaje telefone sa "Gemaltovom" platformom preko svoje "online" prodavnice "itunes", uz pretplatu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik