Apple isplaćuje dividende posle 17 godina

Bez autora
Mar 20 2012

Mnogi su se pitali šta će Apple uraditi sa svojim novcem, koga je prema podacima iz decembra u bankama bilo 97,6 milijardi dolara. Planovi su saopšteni danas na telefonskoj konferenciji, na kojoj je rečeno da će Apple isplatiti dividente, i to po prvi put nakon 17 godina.Apple planira da dividende isplaćuje kvartalno, a na to će u naredne tri godine potrošiti 45 milijardi dolara. Kompanija će plaćati 2,65 dolara po akciji, a dividente će početi da isplaćuje 1. jula.

Apple isplaćuje dividende posle 17 godinaMnogi su se pitali šta će Apple uraditi sa svojim novcem, koga je prema podacima iz decembra u bankama bilo 97,6 milijardi dolara.

Planovi su saopšteni danas na telefonskoj konferenciji, na kojoj je rečeno da će Apple isplatiti dividente, i to po prvi put nakon 17 godina.

Apple planira da dividende isplaćuje kvartalno, a na to će u naredne tri godine potrošiti 45 milijardi dolara. Kompanija će plaćati 2,65 dolara po akciji, a dividente će početi da isplaćuje 1. jula.

Godišnje će na isplatu dividenti potrošiti oko 10 milijardi dolara, što je manje nego što kompanija prihoduje, pa će novčane rezerve i dalje rasti, samo nešto sporije.

Program otkupa deonica i njihovog vraćanja u trezor takođe će trajati tri godine, a Apple na to planira da utroši 10 milijardi dolara. Ovo će početi 30. septembra, odnosno početkom nove fiskalne godine.

Inače, Kuk je, pored ovoga odgovorio i na pitanje o prodaji iPada u prvim danima i rekao da je zabeležena rekorda prodaja, ali nije izneo konkretnu cifru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik