AT&T kupuje T-Mobile u SAD

Bez autora
Mar 21 2011

Američka telekomunikaciona kompanija AT&T kupuje T-Mobile USA od Deutsche Telekoma za 39 milijardi dolara. Ovom kupovinom u Americi će biti formirana najveća kompanija u oblasti mobilne telefonije.Na američkom tržištu će tada biti tri umesto dosadašnjih četiri operatera mobilne telefonije. AT&T je do sada zauzimao drugo mesto na tržištu dok je kompanija T-Mobile USA bila četvrta. Spajanjem će AT&T dobiti 129 miliona pretplatnika, čime će preteći Verizon Wireless koji je do sada imao najveći broj pretplatnika (102 miliona)...

AT&T kupuje T-Mobile u SADAmerička telekomunikaciona kompanija AT&T kupuje T-Mobile USA od Deutsche Telekoma za 39 milijardi dolara. Ovom kupovinom u Americi će biti formirana najveća kompanija u oblasti mobilne telefonije. 

Na američkom tržištu će tada biti tri umesto dosadašnjih četiri operatera mobilne telefonije. AT&T je do sada zauzimao drugo mesto na tržištu dok je kompanija T-Mobile USA bila četvrta. Spajanjem će AT&T dobiti 129 miliona pretplatnika, čime će preteći Verizon Wireless koji je do sada imao najveći broj pretplatnika (102 miliona).  

Kupovinom T-Mobile USA nastavlja se smanjivanje broja operatera na američkom tržištu koje je započeto 2009. godine kada je Verizon Wireless kupio kompaniju Alltel za 5,9 milijardi dolara.

AT&T će isplatiti 25 milijardi dolara u kešu nemačkom operateru, dok će Deutsche Telekom dobiti jedno mesto u upravnom odboru AT&T.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik