Austrijske banke najbrojnije

Bez autora
Aug 25 2010

Banke u austrijskom vlasništvu i dalje imaju najveći udeo na finansijskom tržištu Rumunije od 38.38 procenata. Slede ih banke sa grčkim kapitalom, sa učešćem od 16,99 odsto. U izveštaju o finansijskoj stabilnosti banaka, na osnovu najnovijih podataka iz juna, navedeno je da je situacija slična kao u prethodnoj godini, pri čemu domaće banke imaju udeo od 13,97 odsto na tržištu.Zbog posledica koje je na kreditiranje imala ekonomska kriza, institucije koje odobravaju pozajmice (ukupno ih ima 42) su u prva dva kvartala 2010. otpustile 2.068 zaposlenih i smanjile broj jedinica u zemlji za 265 u odnosu na isti period prethodne godine.

Austrijske banke najbrojnijeBanke u austrijskom vlasništvu i dalje imaju najveći udeo na finansijskom tržištu Rumunije od 38.38 procenata.

Slede ih banke sa grčkim kapitalom, sa učešćem od 16,99 odsto, objavila je danas Centralna banka Rumunije (BNR).

U izveštaju o finansijskoj stabilnosti banaka, na osnovu najnovijih podataka iz juna, navedeno je da je situacija slična kao u prethodnoj godini, pri čemu domaće banke imaju udeo od 13,97 odsto na tržištu, prenela je agencija Adjerpres.

Zbog posledica koje je na kreditiranje imala ekonomska kriza, institucije koje odobravaju pozajmice (ukupno ih ima 42) su u prva dva kvartala 2010. otpustile 2.068 zaposlenih i smanjile broj jedinica u zemlji za 265 u odnosu na isti period prethodne godine.

Prema broju takvih poslovnica na 100.000 stanovnika, rumunski bankarski sistem je ispod evropskog proseka, navedeno je u izveštaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik