Autoput u Americi dobio električne pumpe

Bez autora
Mar 19 2012

Na autoputu na zapadnoj, pacifičkoj obali SAD, postavljene su stanice za punjenje akumulatora električnih automobila. Osam stanica za brzo punjenje postavljeno je na deonici dužine 260 kilometara od severa Kalifornije od grada Kotadž Grou u Oreogonu.One su postavljene kod benzinskih pumpi, restorana i motela na svakih 40 kilometara tako da ako vozači s automobilima koji imaju domet do oko 100 kilometara, propuste jednu "električnu pumpu", mogu da dođu do druge.

Autoput u Americi dobio električne pumpeNa autoputu na zapadnoj, pacifičkoj obali SAD, postavljene su stanice za punjenje akumulatora električnih automobila.

Osam stanica za brzo punjenje postavljeno je na deonici dužine 260 kilometara od severa Kalifornije od grada Kotadž Grou u Oreogonu.

One su postavljene kod benzinskih pumpi, restorana i motela na svakih 40 kilometara tako da ako vozači s automobilima koji imaju domet do oko 100 kilometara, propuste jednu "električnu pumpu", mogu da dođu do druge.

Za sada je punjenje besplatno, a novi brzi punjači mogu da napune akumulatore električnog vozila za 20 minuta.

Međudržavni autoput I-5 proteže se na 2.170 kilometara od kanadske do meksičke granice, a do kraja ove godine brzi punjači biće postavljeni na deonici od Kanade do Kalifornije na dužini od 550 kilometara.

Prvi "električni" autoput u SAD nalazi se u Tenesiju, gde je na međudržavnoim putu dužine 700 kilometara koji povezuje Nešvil, Noksvil i čatanogu prošle godine postavljeno 12 brzih elektro-punjača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik