Bajer prodaje sektor za veterinarske lekove

Bez autora
Aug 21 2019

Američka kompanija Elanko Animal Helt ugovorila je kupovinu Bajerove veterinarske jedinice za 7,6 milijardi dolara, čime će nastati druga najveća kompanija na svetu koja se bavi proizvodnjom preparata za zdravlje životinja.Transakcija će biti realizovana u gotovini i u akcijama. S ovim sporazumom je proširena lista prodate imovine Bajera, pošto nemačka kompanija nastoji da smanji dug nakon prošlogodišnje kupovine Monsanta za 63 milijarde dolara. Elanko je saopštio da očekuje da će transakcija biti okončana sredinom 2020.

Bajer prodaje sektor za veterinarske lekoveAmerička kompanija Elanko Animal Helt ugovorila je kupovinu Bajerove veterinarske jedinice za 7,6 milijardi dolara, čime će nastati druga najveća kompanija na svetu koja se bavi proizvodnjom preparata za zdravlje životinja.

Transakcija će biti realizovana u gotovini i u akcijama, prenosi Rojters.

S ovim sporazumom je proširena lista prodate imovine Bajera, pošto nemačka kompanija nastoji da smanji dug nakon prošlogodišnje kupovine Monsanta za 63 milijarde dolara.

Elanko je saopštio da očekuje da će transakcija biti okončana sredinom 2020. Dve kompanije su navele da će Bajer dobiti u gotovini 5,3 milijarde dolara i Elankove akcije u vrednosti od 2,3 milijarde dolara, na bazi cene od 33,60 dolara po akciji, što je nivo 30-dnevne prosečne cene Elankove akcije do 6. avgusta.

Iz američke firme su precizirali da je reč o 68 miliona akcija, što čini vlasnički udeo od oko 18,2 odsto na osnovu podataka Refinitiva, ali bi broj akcija mogao da poraste ili padne za čak 7,5 procenata u zavisnosti od kretanja Elankove cene na dan zatvaranja transakcije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik