BMW i dalje najuglednija firma u svetu

Bez autora
Apr 11 2013

Dve švajcarske firme, Rolex i Nestle, prvi put su se našle na listi top 10 najuglednijih firmi u svetu, po mišljenju potrošača, a vodeće mesto, drugu godinu za redom, drži nemački proizvođač automobila BMW. Prema najnovijoj godišnjoj klasifikaciji njujorškog instituta za ispitivanje ugleda firmi, Reputation Institute, Rolex je zauzeo treće, a Nestle deveto mesto.Kompanije Volt Dizni (2. mesto) i Google (4. mesto) poboljšale su pozicije u odnosu na 2012, nasuprot Daimler-u (5. mesto), Sony-u (6. mesto) i Canon-u (8. mesto) koji su izgubili poene u ovoj godini, dok su Microsoft (7. mesto) i Lego (10. mesto) zadržali iste pozicije.

BMW i dalje najuglednija firma u svetuDve švajcarske firme, Rolex i Nestle, prvi put su se našle na listi top 10 najuglednijih firmi u svetu, po mišljenju potrošača, a vodeće mesto, drugu godinu za redom, drži nemački proizvođač automobila BMW, prenosi Tanjug.

Prema najnovijoj godišnjoj klasifikaciji njujorškog instituta za ispitivanje ugleda firmi, Reputation Institute, Rolex je zauzeo treće, a Nestle deveto mesto.

Kompanije Volt Dizni (2. mesto) i Google (4. mesto) poboljšale su pozicije u odnosu na 2012, nasuprot Daimler-u (5. mesto), Sony-u (6. mesto) i Canon-u (8. mesto) koji su izgubili poene u ovoj godini, dok su Microsoft (7. mesto) i Lego (10. mesto) zadržali iste pozicije.

Što se tiče kompanija Apple i Volkswagen, one su u 2013. izašle iz grupe 10 najuglednijih firmi u svetu.

Njujorški institut Reputation Institute je istraživanje sproveo na uzorku od 55.000 potrošača u svetu, koji su ocenjivali više kriterijuma ugleda preduzeća, kao što je imidž na tržištu, kvalitet proizvoda, finansijska stabilnost, inovativnost i društvena odgovornost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik