BMW povlači 1,3 miliona automobila zbog kvara

Bez autora
Mar 26 2012

BMW povlači sve modele serije 5 i 6 prethodne generacije, izrađene između 2003. i 2010. koji su još na tržištu, na popravku kod autorizovanih dilera. Nemački proizvođač luksuznih automobila BMW saopštio je danas da povlači oko 1,3 miliona automobila širom sveta zbog problema sa akumulatorom, što u izuzetnim slučajevima može izazvati požar. Biće povučeno, takođe, oko 290.000 automobila u Nemačkoj.Sa ciljem sprovođenja mera zaštite, BMW povlači sve modele BMW-a serije 5 i 6 prethodne generacije, izrađene između 2003. i 2010. i koji su još uvek na tržištu, na popravku kod autorizovanih dilera.

BMW povlači 1,3 miliona automobila zbog kvaraBMW povlači sve modele serije 5 i 6 prethodne generacije, izrađene između 2003. i 2010. koji su još na tržištu, na popravku kod autorizovanih dilera.

Nemački proizvođač luksuznih automobila BMW saopštio je danas da povlači oko 1,3 miliona automobila širom sveta zbog problema sa akumulatorom, što u izuzetnim slučajevima može izazvati požar.

Biće povučeno, takođe, oko 290.000 automobila u Nemačkoj.

"Sa ciljem sprovođenja mera zaštite, BMW povlači sve modele BMW-a serije 5 i 6 prethodne generacije, izrađene između 2003. i 2010. i koji su još uvek na tržištu, na popravku kod autorizovanih dilera", navodi se u saopštenju ove kompanije, a prenosi agencija AFP.

Ukazano je na moguće probleme sa kablovima za akumulator, za koje je rečeno da mogu biti neispravno postavljeni.

"Ovo može izazvati kvar električnog sistema, prestanak rada automobila, i u nekim slučajevima može izazvati požar", navodi se u saopštenju.

Kompanija je saopštila da će vlasnici pisanim putem biti obavešteni o ovom problemu i da je za popravku potrebno oko 30 minuta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik