BMW-u milijarde evra od američke policije

Bez autora
Mar 23 2010

Vodeći svetski proizvođač luksuznih automobila BMW saopštio je da je pobedio na najmanje milijardu evra vrednom tenderu za proizvodnju dizel motora i menjača za nova, tehnološki napredna vozila američke policije.Sporazum, potpisan s korporacijom "Karbon motors", uključuje isporuku više od 240.000 motora sa šest cilindara, menjača brzina i ispusnih sistema. BMW procenjuje vrednost sporazuma na "više milijardi evra", ali ne navodi rok za njegovu realizaciju.

BMW-u milijarde evra od američke policijeVodeći svetski proizvođač luksuznih automobila BMW saopštio je da je pobedio na najmanje milijardu evra vrednom tenderu za proizvodnju dizel motora i menjača za nova, tehnološki napredna vozila američke policije.

Sporazum, potpisan s korporacijom "Karbon motors", uključuje isporuku više od 240.000 motora sa šest cilindara, menjača brzina i ispusnih sistema, ističe se u saopštenju.

BMW procenjuje vrednost sporazuma na "više milijardi evra", ali ne navodi rok za njegovu realizaciju, preneo je Internet portal SEEbiz.eu.

Nemački proizvodi trebalo bi da pomognu američkim policijskim snagama da smanje potrošnju goriva i emisiju ugljendioksida za 40 odsto, kazao je direktor prodaje BMW-a Ien Robertson.

Korporaciju "Karbon motors" osnovao je 2003. godine bivši visoki funkcioner "Forda" s ciljem proizvodnje specijalnog modela policijskog vozila E7, kojeg planira da prodaje kao "policijsku krstaricu".

Zasad nije utvrđen datum lansiranja tog modela na tržište.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik