Boing priznaje još jednu grešku: Neispravni delovi na krilima i drugih aviona?

Bez autora
Jun 04 2019

Boingova noćna mora je veća nego što se mislilo, a verovatno sledi još jedan pad prodaje komercijalnih letelica. Pored haosa koji su imali zbog isključenja 159 aviona modela 737 Maks, utvrđeno je da letelice "Maks" i "NG" imaju neispravne delove na krilima.Kompanija, čije je sedište u Sijetlu, upozorila je da delovi proizvedeni od strane neidentifikovanog snabdevača imaju "potencijalnu neusaglašenost". Konkretno, reč je o letvicama. Letvice su pokretne ploče, ugrađene u krila aviona, koje pružaju dodatni lift za vreme poletanja i sletanja. Za njihovo navođenje, odnosno upravljanje, koriste se lamele.

Boing priznaje još jednu grešku: Neispravni delovi na krilima i drugih aviona?Boingova noćna mora je veća nego što se mislilo, a verovatno sledi još jedan pad prodaje komercijalnih letelica.

Pored haosa koji su imali zbog isključenja 159 aviona modela 737 Maks, utvrđeno je da letelice "Maks" i "NG" imaju neispravne delove na krilima.

Kompanija, čije je sedište u Sijetlu, upozorila je da delovi proizvedeni od strane neidentifikovanog snabdevača imaju "potencijalnu neusaglašenost". Konkretno, reč je o letvicama.

 Letvice su pokretne ploče, ugrađene u krila aviona, koje pružaju dodatni lift za vreme poletanja i sletanja. Za njihovo navođenje, odnosno upravljanje, koriste se lamele.

"Dvadeset 737 aviona Maks, i avioni sledeće generacije (NG) imaju "problematične" delove", navodi Boing.

Pored 41 aviona koji su imali određene nedostatke, Boing je upozorio sve aviokompanije koje poseduju avione "737" da prekontrolišu letvice iz predostrožnosti.

Proizvođač će zatražiti od operatera da proveri ukupno 133 NG i 179 Maksa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik