Britanski sajam automobila ponovo odložen

Bez autora
Oct 17 2010

Britanski sajam automobila (British Motor Show), koji se održavao svake druge godine, ponovo se odlaže odlučio je glavni organizator, Društvo britanskih proizvođača i trgovaca motorima (SMMT), posle konsultacija sa predstavncima domaće auto-industrije.Mnoge auto-kuće su očekivale da će, posle odlaganja Sajma automobila za 2011. godinu, najveća britanska smotra kola biti održana 2012, ali su poslednje konsultacije pokazale da se ta tradicionalna izložba neće održati ni tada, zbog globalne krize i pada potražnje za automobilima.

Britanski sajam automobila ponovo odloženBritanski sajam automobila (British Motor Show), koji se održavao svake druge godine, ponovo se odlaže odlučio je glavni organizator, Društvo britanskih proizvođača i trgovaca motorima (SMMT), posle konsultacija sa predstavncima domaće auto-industrije, saopšteno je Londonu.

Mnoge auto-kuće su očekivale da će, posle odlaganja Sajma automobila za 2011. godinu, najveća britanska smotra kola biti održana 2012, ali su poslednje konsultacije pokazale da se ta tradicionalna izložba neće održati ni tada, zbog globalne krize i pada potražnje za automobilima.

Poslednji put Sajam je održan 2008. godine, na njemu je predstavljeno više od 600 automobila i 60 proizvođača, a okupio je više od 480.000 posetilaca.

Ovogodišnja smotra bila je previđena za leto, ali je otkazana u martu prošle godine zbog globalne finansijske krize i nedostatka podrške proizvođača automobila.

Izvršni direktor SMMF Pol Everet izjavio je da je Britanski međunarodni sajam automobila bio izuzetno važno mesto za predstavljanje najnovijih dostignuća domaće i inostrane auto-industrije, ali da je poslednjih godina značajno smanjio uticaj na kupce novih automobila.

On je dodao da su proizvođači vozila usmerili ograničene izvore i aktivnosti na taj događaj, što je imalo direktne posledice na položaj robnih marki i odluku budućih kupaca. Everit je zaključio da je položaj britanske industrije automobila dobar, da je ponuda raznovrsna i visoko konkurentna.

Britanski sajam automobila se održava svake druge godine, od 1903, najpre u Kristal palasu, a od 1978. godine u Birmingenu. U 2006. godini sajam je održan u Izložbenom i kongresnom centru EXCel u Londonu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik