Brodom od Beča do Bratislave

Bez autora
Mar 25 2010

Veza između Beča i Bratislave ove godine biće pojačana još jednim katamaranom „Twin City Liner“, koji za nepunih 75 minuta stigne sa jednog odredišta na drugo. Ovo je ujedno peta sezona otkada je uspostavljena rečna veza između dva grada.Tokom sezone oba katamarana će saobraćati pet puta dnevno. Otvaranje novog pristaništa kod Švedensplaca, koje je planirano za april ili maj, odloženo je za juli. Procenjuje se da će sa tog pristaništa, kada bude otvoreno, godišnje moći biti otpremljeno oko 200.000 putnika.

Brodom od Beča do BratislaveVeza između Beča i Bratislave ove godine biće pojačana još jednim katamaranom „Twin City Liner“, koji za nepunih 75 minuta stigne sa jednog odredišta na drugo.

Ovo je ujedno peta sezona otkada je uspostavljena rečna veza između dva grada. Tokom sezone oba katamarana će saobraćati pet puta dnevno.

Otvaranje novog pristaništa kod Švedensplaca, koje je planirano za april ili maj, odloženo je za juli. Procenjuje se da će sa tog pristaništa, kada bude otvoreno, godišnje moći biti otpremljeno oko 200.000 putnika. Novi terminal će osim pristaništa imati i restoran, kafe-bar kao i prostor za održavanje manifestacija.

Ukupna ulaganja u izgradnju novog pristaništa iznose sedam miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik