Bugarska od EU dobila 3,4 milijardi evra više nego što je uplatila u budžet

Bez autora
Jan 07 2013

Bugarski ministar za upravljanje evropskim fondovima Tomislav Dončev izjavio je da je Bugarska od Evropske unije (EU) dobila 3,4 milijardi evra više nego što je uplatila u budžet Unije. Bugarska je od učlanjenja u Uniju, od 2007. do 2011. godine, iz operativnih i drugih fondova dobila 2,9 milijarde evra, a prošle godine između 2,4 ili 2,5 milijardi evra.Od ukupnog iznosa, za izgradnju puteva potrošeno je 20 odsto, a ostatak je uložen u železnicu, rekonstrukciju javnih zgrada, u mala i srednja preduzeća, pomoć ili penzije.

Bugarska od EU dobila 3,4 milijardi evra više nego što je uplatila u budžetBugarski ministar za upravljanje evropskim fondovima Tomislav Dončev izjavio je da je Bugarska od Evropske unije (EU) dobila 3,4 milijardi evra više nego što je uplatila u budžet Unije.

Bugarska je od učlanjenja u Uniju, od 2007. do 2011. godine, iz operativnih i drugih fondova dobila 2,9 milijarde evra, a prošle godine između 2,4 ili 2,5 milijardi evra, rekao je on.

„Od ukupnog iznosa, za izgradnju puteva potrošeno je 20 odsto, a ostatak je uložen u železnicu, rekonstrukciju javnih zgrada, u mala i srednja preduzeća, pomoć ili penzije”, objasnio je Dončev, prenosi Klix.ba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik