Chrysler najveći prodavac lakih kamiona u Kanadi

Bez autora
Jul 21 2011

Američka kompanija Chrysler, koja se nalazi pod upravom italijanskog Fiata, zahvaljujući rastu potražnje za energetski efikasnim sportsko-terenskim vozilima, pretekla je Ford i ove godine postala najveći prodavac lakih kamiona u Kanadi.Prodaja lakih kamiona kategorije koja uključuje pikapove, minivanove i sportsko-terenska vozila, porasla je dva puta brže u odnosu na ukupne isporuke automobila u Kanadi u prvoj polovini godine, zahvaljujući rastu poslova u građevinarstvu i transportu.

Chrysler najveći prodavac lakih kamiona u KanadiAmerička kompanija Chrysler, koja se nalazi pod upravom italijanskog Fiata, zahvaljujući rastu potražnje za energetski efikasnim sportsko-terenskim vozilima, pretekla je Ford i ove godine postala najveći prodavac lakih kamiona u Kanadi.

Prodaja lakih kamiona kategorije koja uključuje pikapove, minivanove i sportsko-terenska vozila, porasla je dva puta brže u odnosu na ukupne isporuke automobila u Kanadi u prvoj polovini godine, zahvaljujući rastu poslova u građevinarstvu i transportu.

U ukupnoj kanadskoj prodaji vozila Chrysler je u prvoj polovini godine učestvovao sa 15 posto, u odnosu na isti period 2010. godine, dok je GM je izgubio 0,2 posto i dostigao 15,5 procenata, a prodaju predvodi Ford sa 17,4 posto udela u kanadskom tržištu. Ford je prošle godine nadmašio GM na mestu najvećeg prodavca kola prvi put u poslednjih desetak godina.

Ukupna prodaja kola u Kanadi ove godine bi mogla da poraste za 40.000 vozila, na 1,59 miliona, oko 60.000 manje od pred-recesionog nivoa u 2007. godini.

Chrysler-ov automobil dodge journey zabežio je rast isporuka više od 50 posto, na oko 16.000 komada u Kanadi. GM-ov chevrolet equinox povećao je prodaju za 31 posto, na oko 12.000 komada, a isporuke Ford-ovog najbolje prodavanog modela escape porasle su pet posto, na oko 23.000 komada.

Prodaja lakih kamiona u Kanadi nadmašila je isporuku putničkih vozila u 2010. godini, prvi put u poslednjih desetak godina, sa udelom od 55 posto u prvoj polovini godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik