Cisco smanjuje broj zaposlenih

Bez autora
Jul 19 2011

Cisco Systems Inc, najveći svetski proizvođač računarske mrežne opreme, smanjuje broj zaposlenih za oko 9 posto i tako će pokušati da smanji troškove, poveća dobit i postane konkurentnija kompanija na tržištu. U ovoj kompaniji širom sveta radi oko 73.000 ljudi, a taj broj će biti smanjen za oko 6.500. Dve trećine njih će dobiti otkaz, a ostali će otići u prevremenu penziju.Ovaj potez kompaniju Cisco će koštati 1,3 milijarde dolara. Oko 750 miliona dolara će biti opredeljeno za otpremnine, a oko 500 miliona dolara za program prevremenog penzionisanja.

Cisco smanjuje broj zaposlenihCisco Systems Inc, najveći svetski proizvođač računarske mrežne opreme, smanjuje broj zaposlenih za oko 9 posto i tako će pokušati da smanji troškove, poveća dobit i postane konkurentnija kompanija na tržištu.

U ovoj kompaniji širom sveta radi oko 73.000 ljudi, a taj broj će biti smanjen za oko 6.500. Dve trećine njih će dobiti otkaz, a ostali će otići u prevremenu penziju.

Ovaj potez kompaniju Cisco će koštati 1,3 milijarde dolara. Oko 750 miliona dolara će biti opredeljeno za otpremnine, a oko 500 miliona dolara za program prevremenog penzionisanja. Cisco će svoje radnike koje smatra viškom u SAD-a, Kanadi i drugim zemljama o ovom programu obavestiti prve nedelje avgusta.

U maju, Cisco je saopštio da planira da smanji broj radnih mesta za nekoliko hiljada, kao deo plana smanjenja godišnjih troškova za milijardu dolara, odnosno za oko 6 posto. Međutim, Cisco tada nije saopštio koliko radnih mesta će biti eliminisano, a sada se zna da je taj broj mnogo veći nego što se pretpostavljalo.

Cisco-vi najveći konkurenti na tržištu su Juniper Networks Inc. i Hewlett-Packard Co.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik