Danone i Unimilk se udružuju

Bez autora
Jun 19 2010

Francuski prehrambeni div “Danone” potpisao je sporazum s velikim ruskim proizvođačem mlečnih proizvoda “Unimilkom” o udruživanju poslovanja na području nekadašnjeg Sovjetskog Saveza. Udruživanjem s ruskim “Unimilkom”, “Danone” će postati najveći proizvođač mlečnih proizvoda u toj regiji.“Danone” očekuje godišnje prihode u visini od 1,5 milijardi evra. Francuska kompanija će posedovati 57,5 posto udela u udruženoj korporaciji, a “Unimilk” 42,5 posto udela.

Danone i Unimilk se udružujuFrancuski prehrambeni div “Danone” potpisao je sporazum s velikim ruskim proizvođačem mlečnih proizvoda “Unimilkom” o udruživanju poslovanja na području nekadašnjeg Sovjetskog Saveza.

Udruživanjem s ruskim “Unimilkom”, “Danone” će postati najveći proizvođač mlečnih proizvoda u toj regiji. “Danone” očekuje godišnje prihode u visini od 1,5 milijardi evra.

Francuska kompanija će posedovati 57,5 posto udela u udruženoj korporaciji, a “Unimilk” 42,5 posto udela.

Ovo udruživanje je veoma korisno, jer je francuska kompanija veoma prisutna na tržištu evropskog dela Rusije, dok je “Unimilk” više zastupljen na istoku zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik