"Dau kemikal" i "Saudi Arabian oil" grade postrojenje

Bez autora
Oct 10 2011

Kompanije "Dau kemikal" i "Saudi Arabijan oil" potpisale su juče ugovor o izgradnji najvećeg hemijskog postrojenja u Saudijskoj Arabiji a vrednost projekta je 20 milijardi dolara. Dve kompanije dogovorile su se da osnuju zajedničko preduzeće "Sadara kemikal", u čijem vlasništvu će biti planirano postrojenje u industrijskom gradu Džubail.Očekuje se da će proizvodnja u toj fabrici početi 2015. godine. Investitori smatraju da će novo postrojenje kroz nekoliko godina rada ostvarivati godišnje prihode od oko 10 milijardi dolara.

"Dau kemikal" i "Saudi Arabian oil" grade postrojenjeKompanije "Dau kemikal" i "Saudi Arabijan oil" potpisale su juče ugovor o izgradnji najvećeg hemijskog postrojenja u Saudijskoj Arabiji a vrednost projekta je 20 milijardi dolara.

Dve kompanije dogovorile su se da osnuju zajedničko preduzeće "Sadara kemikal", u čijem vlasništvu će biti planirano postrojenje u industrijskom gradu Džubail.

Očekuje se da će proizvodnja u toj fabrici početi 2015. godine. Investitori smatraju da će novo postrojenje kroz nekoliko godina rada ostvarivati godišnje prihode od oko 10 milijardi dolara.

"Dau kemikal" i "Saudi Arabijan oil" inicijalno će uložiti po 12 milijardi dolara, a planirano je da deo akcija kasnije bude prodat na javnoj aukciji 2013. ili 2014. godine, čime će deo uloženog novca biti vraćen dvema kompanijama.

Kada bude završeno, postrojenje će imati kapacitet proizvodnje od 3,3 miliona tona hemijskih proizvoda godišnje.

Plan dve velike kompanije je da proizvode iz novog postrojenja u Saudijskoj Arabiji prodaju na rastućem kineskom tržištu, kao i na Bliskom istoku, u Africi i istočnoj Evropi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik