Dell Aero pušten u prodaju u Americi

Bez autora
Aug 29 2010

Najlakši "pametnjaković" prodavaće se u Americi po ceni od 100 dolara uz dvogodišnji ugovor sa operaterom AT&T. Američki proizvođač kompjutera Dell pustio je u prodaju svoj prvi pametni mobilni telefon za američko tržište Aero, koji bi trebalo da bude konkurencija iPhonu firme Apple, kao i modelima zasnovanim na Android platformi.Aero će se prodavati za 100 dolara, uz dvogodišnji ugovor sa operaterom AT&T za korišćenje u njegovoj mreži. To će biti jedan od najlakših mobilnih telefona sa operativnim sistemom Android u SAD i podržavaće softver Flash kompanije Adobe Systems.

Dell Aero pušten u prodaju u AmericiNajlakši "pametnjaković" prodavaće se u Americi po ceni od 100 dolara uz dvogodišnji ugovor sa operaterom AT&T.

Američki proizvođač kompjutera Dell  pustio je u prodaju svoj prvi pametni mobilni telefon za američko tržište Aero, koji bi trebalo da bude konkurencija iPhonu firme Apple, kao i modelima zasnovanim na Android platformi.

Aero će se prodavati za 100 dolara, uz dvogodišnji ugovor sa operaterom AT&T za korišćenje u njegovoj mreži.

To će biti jedan od najlakših mobilnih telefona sa operativnim sistemom Android u SAD i podržavaće softver Flash kompanije Adobe Systems, prenela je agencija AP.

Proizvođač personalnih kompjutera Dell je na tržište mobilnih telefona ušao krajem prošle godine, kada je počeo da prodaje model Mini 3. Ovog meseca je takođe uveo na tržište tablet računar Streak, koji radi na Androidu i konkuriše iPadu.

Prema istraživanju specijalizovanih agencija, svetska prodaja pametnih mobilnih telefona sa operativnim sistemom ove godine će porasti za 36 odsto, na 247 miliona komada. Prošle godine je prodato 182 miliona takvih uređaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik