Deutsche Telekom smanjuje broj radnika

Bez autora
Aug 02 2011

Deutsche Telekom planira masovna otpuštanja u svom menadžmentu u centrali u Bonu. Reč je o 1.600 radnih mesta koja bi trebala biti ukinuta u roku od četiri godine. Šef koncerna Rene Obermann planira ukidanje osam posto radnih mesta u upravi Telekoma, a otpuštanja se odnose pre svega na visoki menadžment kompanije u koje je s vremenom zapošljeno daleko više radnika nego što je potrebno.Deutsche Telekom zbog slabljenja poslovnih rezultata već godinama sprovodi racionalizaciju i mere štednje.

Deutsche Telekom smanjuje broj radnikaDeutsche Telekom planira masovna otpuštanja u svom menadžmentu u centrali u Bonu.

Reč je o 1.600 radnih mesta koja bi trebala biti ukinuta u roku od četiri godine.

Šef koncerna Rene Obermann planira ukidanje osam posto radnih mesta u upravi Telekoma, a otpuštanja se odnose pre svega na visoki menadžment kompanije u koje je s vremenom zapošljeno daleko više radnika nego što je potrebno.

Deutsche Telekom zbog slabljenja poslovnih rezultata već godinama sprovodi racionalizaciju i mere štednje. Programom štednje "Save for Service" od 2007. do 2010. godine je ušteđeno 8,3 milijarde evra, a u prvih šest meseci ove godine oko 900 miliona evra.

Deutsche Telekom će u četvrtak, 4. avgusta 2011. godne, objaviti izveštaj o poslovanju u prvom polugodištu 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik