Dizni otpušta više od 30.000 radnika

Bez autora
Nov 26 2020

Kompanija Dizni saopštila je da će proširiti obim otpuštanja na oko 32.000 radnika.

To se, pre svega, odnosi na industriju tematskih parkova, jer je zbog pandemije korona virusa desetkovan broj posetilaca.

U podnesku dostavljenom američkoj Komisiji za hartije od vrednosti i berzu (SEC), kompanija je navela da će hiljadama zaposlenih posao prestati u prvoj polovini fiskalne 2021. godine, prenosi CNBC.

Najveći broj otkaza, čak 28.000, kao što je najavljeno još u septembru, biće uručen zaposlenima u tematskim parkovima i jedinicama za avanture i proizvode.

Pored toga, Dizni je početkom oktobra poslao na prinudni odmor oko 37.000 zaposlenih za koje se ne očekuje da će biti otpušteni.

Kompanija je na dan 3. oktobra imala oko 203.000 zaposlenih, a njenu globalnu radnu snagu čini oko 80 odsto radnika sa punim radnim vremenom i 20 posto sa skraćenim radnim vremenom. Od ukupne radne snage, oko 155.000 zaposlenih radi u segmentu parkovi, avanture i proizvodi.

Ranije ovog meseca, Dizni je saopštio da će pandemija kovid-19 koštati ovaj poslovni segment oko 2,4 milijarde dolara izgubljenog operativnog prihoda u četvrtom kvartalu fiskalne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik