"Dojče banka" fomira mega lošu banku "tešku" 50 milijardi evra

Bez autora
Jun 17 2019

Kao deo restrukturiranja, ojče banka planira formirati lošu banku koja će imati imovinu do 50 milijardi evra, izvještava Financial Times, navodeći kao izvor osobe koje su upoznate s projektom.To bi trebalo da budu uglavnom dugoročni derivati. Izvan Evrope, finansijska institucija želi značajno smanjiti trgovanje deonicama i trgovanje kamatnim stopama ili ih čak potpuno zatvoriti. Konačna odluka još nije donesena. Direktor Deutsche Bank Christian Sewing želio je da predstavi plan u najavi polugodišnjih rezultata krajem jula.

"Dojče banka" fomira mega lošu banku "tešku" 50 milijardi evraKao deo restrukturiranja, ojče banka planira formirati lošu banku koja će imati imovinu do 50 milijardi evra, izvještava Financial Times, navodeći kao izvor osobe koje su upoznate s projektom.

To bi trebalo da budu uglavnom dugoročni derivati.

Izvan Evrope, finansijska institucija želi značajno smanjiti trgovanje deonicama i trgovanje kamatnim stopama ili ih čak potpuno zatvoriti. Konačna odluka još nije donesena. Direktor Deutsche Bank Christian Sewing želio je da predstavi plan u najavi polugodišnjih rezultata krajem jula.

U saopštenju, Deutsche Bank se pozvala na objašnjenja sa godišnje skupštine u maju, prema kome bi restrukturiranje Grupe trebalo ubrzati kako bi se poboljšala profitabilnost.

Deutsche banka je nedeljama istraživala spajanje sa Commerzbankom, ali se onda izjasnila protiv njega i sada sama traži spas. Dalja smanjenja investicionog bankarstva, koje troši kapital i izgubilo je nekadašnji sjaj, smatraju se verovtnim. Nasuprot tome, Sewing se oslanja na stabilne biznise kao što je transakciono poslovanje i upravljanje imovinom putem DWS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik