Dojče banka priznala da je 2002. podmićivala kineske zvaničnike

Bez autora
Oct 15 2019

Dojče banka davala je skupe poklone kineskim zvaničnicima kada je pokušavala da se nametne kao glavni igrač u finansijskoj industriji Kine.Nemački Zidojče cajtung i Njujork tajms navode i da je ta banka zapošljavala decu kineskih političara i njihove ekonomske elite. U saopštenju Dojče banke, tim povodom, kaže se da je reč o dešavanjima koji datiraju iz 2002. godine i da se time bavila tada. Banka je dodala, bez daljih objašnjenja, da je samo identifikovala, detaljno istražila i prijavila vlastima određeno ponašanje.

Dojče banka priznala da je 2002. podmićivala kineske zvaničnikeDojče banka davala je skupe poklone kineskim zvaničnicima kada je pokušavala da se nametne kao glavni igrač u finansijskoj industriji Kine, prenose mediji.

Nemački Zidojče cajtung i Njujork tajms navode i da je ta banka zapošljavala decu kineskih političara i njihove ekonomske elite.

U saopštenju Dojče banke, tim povodom, kaže se da je reč o dešavanjima koji datiraju iz 2002. godine i da se time bavila tada.

Banka je dodala, bez daljih objašnjenja, da je "samo identifikovala, detaljno istražila i prijavila vlastima određeno ponašanje".

Nezavisno od toga, banka je saopštila da će do kraje godine prestati da sprovodi novčane transfere za banke na Malti zbog mogućeg "pranja novca" na tom ostrvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik