ECB pozajmila bankama 57 milijardi evra

Bez autora
Oct 27 2011

Evropska centralna banka (ECB) pozajmila je 181 banci ukupno 56,9 milijardi evra na godinu dana. Ti zajmovi odobreni su u sklopu napora da se evropski bankarski sistem zaštiti od potresa izazvanih dužničkom krizom u zoni evra. Zajmovi dati sa rokom otplate od 371 dan u odnosu na uobičajeni maksimum od tri meseca obezbediće bankama, uz sredstva, smanjenje nezivesnosti oko finansijskog stanja.U avgustu je bankama pozajmljen novac na šest meseci a u decembru će im biti ponuđeni krediti na 13 meseci, što je do sada najduži rok.

ECB pozajmila bankama 57 milijardi evraEvropska centralna banka (ECB) pozajmila je 181 banci ukupno 56,9 milijardi evra na godinu dana, saopštila je u sredu ECB.

Ti zajmovi odobreni su u sklopu napora da se evropski bankarski sistem zaštiti od potresa izazvanih dužničkom krizom u zoni evra.

Zajmovi dati sa rokom otplate od 371 dan u odnosu na uobičajeni maksimum od tri meseca obezbediće bankama, uz sredstva, smanjenje nezivesnosti oko finansijskog stanja.

U avgustu je bankama pozajmljen novac na šest meseci a u decembru će im biti ponuđeni krediti na 13 meseci, što je do sada najduži rok.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik