Epl bi dogodine mogao da dostigne vrednost od dva biliona dolara

Bez autora
Jan 15 2020

Najveća američka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji, Epl, ima potencijal da do kraja 2021. godine dostigne vrednost od dve hiljade milijardi dolara, procenjuje kompanija za finansijske usluge i investicije, Vedbuš.Smatramo da Epl ima potencijal da prvi dostigne tržišnu vrednost od dva biliona dolara, imajući u vidu potencijal razvoja 5G mreže koji će dati 'vetar u leđa' kompaniji i zamajacu njenih servisa u narednim godinama, naveo je Den Iv, Vedbušov analitičar za tehnologije u jednoj belešci objavljenoj na Njujorškoj berzi. Iv je jedan od najvećih trgovaca Eplovim akcijama na Volstritu, čija je 12-mesečna prognoza cene Eplovih hartija 350 dolara po akciji.

Najveća američka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji, Epl, ima potencijal da do kraja 2021. godine dostigne vrednost od dve hiljade milijardi dolara, procenjuje kompanija za finansijske usluge i investicije, Vedbuš, prenosi CNBC.

"Smatramo da Epl ima potencijal da prvi dostigne tržišnu vrednost od dva biliona dolara, imajući u vidu potencijal razvoja 5G mreže koji će dati 'vetar u leđa' kompaniji i zamajacu njenih servisa u narednim godinama", naveo je Den Iv, Vedbušov analitičar za tehnologije u jednoj belešci objavljenoj na Njujorškoj berzi.

Iv je jedan od najvećih trgovaca (špekulanata) Eplovim akcijama na Volstritu, čija je 12-mesečna prognoza cene Eplovih hartija 350 dolara po akciji. On je dodao da će, prema njegovom opažanju, akcije Epla do kraja godine dostići 400 dolara, što je rast od preko 30 odsto u odnosu na nivo od 316,96 dolara na kom su zaključene u ponedeljak.

Akcije Epla su od početka 2020. godine porasle za 8,0 procenata, nakon što su lani zabeležile rast od 86 odsto, čime je tržišna kapitalizacija kompanije dostigla rekordnih 1.389 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik