Evropska komisija razmatra mogućnost uvođenja novih poreza

Bez autora
Aug 10 2010

Evropska komisija (EK) planira da u septembru predloži uvođenje novih poreza od kojih bi se direktno finansirao budžet Evropske Unije (EU). Vlade zemalja članica Unije treba da konsoliduju svoje javne finansije i zbog toga su otvorenije prema mogućnosti uvođenja novih poreza, jer ako EU dobije nove prihode, mogli bi da se smanje prihodi koji dolaze u evropski budžet direktno iz nacionalnih budžeta.Među mogućim izvorima novih prihoda EU, o kojima bi evropski komesar trebalo da u septembru informiše zemlje članice, spominje se porez na avio prevoz, zatim porez od finansijskih transakcija, ili prihode od prodaje emisionih kvota...

Evropska komisija razmatra mogućnost uvođenja novih porezaEvropska komisija (EK) planira da u septembru predloži uvođenje novih poreza od kojih bi se direktno finansirao budžet Evropske Unije (EU), objavio je danas nemački dnevnik Financial Times Deutshland, citirajući evropskog komesara za budžet i finansijsko planiranje Janusa Levandovskog.

Vlade zemalja članica Unije treba da konsoliduju svoje javne finansije i zbog toga su otvorenije prema mogućnosti uvođenja novih poreza, jer ako EU dobije nove prihode, mogli bi da se smanje prihodi koji dolaze u evropski budžet direktno iz nacionalnih budžeta, izjavio je komesar.

Među mogućim izvorima novih prihoda EU, o kojima bi evropski komesar trebalo da u septembru informiše zemlje članice, taj list spominje porez na avio prevoz, zatim porez od finansijskih transakcija, ili prihode od prodaje emisionih kvota.

Povodom ove informacije već su se mogli čuti komentari o daljem skandalu u EU, pošto bi zemlje pomenute poreske prihode, koji se sada ubiraju na nacionalnom nivou svake članice, morali direktno da šalju Briselu.

Ovaj predlog, za sada, podržavaju Francuska i Nemačka, dok je Velika Britanija protiv.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik