Facebook kupio Instagram

Bez autora
Sep 09 2012

Facebook je kupio veb stranicu za razmenu fotografija Instagram. Najpopularnija društvena mreža na svetu je za Instagram u aprilu ponudila milijardu dolara, a u avgustu je dobila zeleno svetlo američkih regulatora. Međutim, nakon snažnog pada cena deonica Facebooka od izlaska na berzu u maju, ponuda koja se sastoji od akcija i novca vrena je oko 700 miliona dolara.Facebookove deonice na berzu su krenule s cenom od 38 dolara, a trgovanje su u četvrtak zaključile na 19 dolara. Za preuzimanje je kompanija ponudila 300 miliona dolara i 23 miliona akcija.

Facebook kupio InstagramFacebook je kupio veb stranicu za razmenu fotografija Instagram, saopštio je osnivač tog portala, Kevin Sistrom.

Najpopularnija društvena mreža na svetu je za Instagram u aprilu ponudila milijardu dolara, a u avgustu je dobila zeleno svetlo američkih regulatora, prenosi Bankamagazin.

Međutim, nakon snažnog pada cena deonica Facebooka od izlaska na berzu u maju, ponuda koja se sastoji od akcija i novca vrena je oko 700 miliona dolara.

Facebookove deonice na berzu su krenule s cenom od 38 dolara, a trgovanje su u četvrtak zaključile na 19 dolara. Za preuzimanje je kompanija ponudila 300 miliona dolara i 23 miliona akcija.

"Jako sam uzbuđen što objavljujem da se sada i službeno pridružujemo Fejsbukovoj porodici", napisao je Sistrom na svom profilu na toj društvenoj mreži.

Od pokretanja u 2010. godini, Instagram je skupio više od 50 miliona korisnika, a nedavno istraživanje je pokazalo da ga skoro polovina najvećih svetskih brendova koristi u svojoj marketinškoj strategiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik