Facebook Libra: Nova kriptovaluta bi mogla da izađe u januaru

Bez autora
Nov 29 2020

Nakon što je 2019. godine privukla veliku pažnju, Facebook Libra se susrela sa brojnim poteškoćama.

Radi se o tome da je kompanija još pre nekog vremena najavila nove momente u okviru ovog projekta, a koji menjaju sudbinu Libra valute, ali su ti potezi, izgleda, bili preambiciozni. Najnoviji izveštaji ukazuju na to da bi izmenjena Libra konačno mogla da se pojavi u januaru 2021. godine, piše PC Press.

Iako bi Facebook valuta konačno mogla da ugleda svetlost dana, a godinu i po dana od kada je prvi put najavljena, eksperti ističu da se radi o ograničenoj verziji onoga što je kompanija prvobitno zamislila.

Naime, Libra je trebalo da lansira nekoliko digitalnih novčića, a bilo je planirano da neki predstavljaju zasebne fizičke valute, poput američkog dolara. Kompanija sada planira samo jednu valutu – upravo onu koja je povezana sa američkim dolarom, ali se ističe da bi dodatne trebalo da izađu kasnije. Plan je bio da nova valuta donese stabilnost, te stane nasuprot onima čija vrednost vrtoglavo raste.

Eksperti pretpostavljaju da se od prvobitnog plana odustalo zbog mnogobrojnih kritika, te se dala prednost digitalnom novčiću koji je u vezi sa fizičkim dolarom, a zbog toga što predstavlja manju opasnost od prvobitno zamišljene Libre.

Facebook je usput ostao bez pojedinih partnera koji su bili deo projekta, na prvom mestu PayPala, koji je nedavno na svojoj platformi napravio mesta za podršku Bitkoinu i drugim većim kriptovalutama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik