"Fijat" traži kredit od Evropske banke za razvoj

Bez autora
Apr 01 2011

Italijanski "Fijat" zatražio je od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) kredit za podizanje fabrike u Rusiji. "Fijat", koji sada nema pogon u Rusiji, u februaru se kandidovao kod ruskog ministarstva za privredu za koncesije na uvozne tarife za automobile, ističući da planira da u ruskoj fabrici proizvodi do 300.000 kola godišnje, sportsko-terenskih i vozila tipa van."Dau džons" je objavio 11. marta da "Fijat" razmatra mogućnost izgradnje fabrke u ruskom regionu Lipetsk, na oko 400 kilometara južno od Moskve, pozivajući sa na izvor blizak planovima kompanije.

"Fijat" traži kredit od Evropske banke za razvojItalijanski "Fijat" zatražio je od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) kredit za podizanje fabrike u Rusiji.

"Fijat", koji sada nema pogon u Rusiji, u februaru se kandidovao kod ruskog ministarstva za privredu za koncesije na uvozne tarife za automobile, ističući da planira da u ruskoj fabrici proizvodi do 300.000 kola godišnje, sportsko-terenskih i vozila tipa van.

Izvršni direktor "Fijata" Serđo Markione nije želeo da komenatriše agencijsku vest.

"Dau džons" je objavio 11. marta da "Fijat" razmatra mogućnost izgradnje fabrke u ruskom regionu Lipetsk, na oko 400 kilometara južno od Moskve, pozivajući sa na izvor blizak planovima kompanije.

"Fijat" namerava da uloži najmanje milijardu evra u podizanje novog ruskog pogona, prema procenama analitičara.

U međuvremenu, nadležni organi Evroposke unije (EU) odobrili su "Fijatu" i američkom "Dženeral motrosu" (GM) preuzimanje kontrole nad kompanijom "VM motori" koja projektuje i izrađuje dizel motore različite namene, od automobila do industrije i brodskih motora. Firmu "VM motori" sada kontrolišu GM i američka korporacija "Penske".

Uprava "Fijata" u sredu je ponovila da ne želi da prodaje sportski brend "Alfa Romeo" nemačkom "Folksvagenu" (VW).

Markione je na sastanku akcionara u Milanu stavio do znanja da nema nikakve šanse da "Alfa" pređe u tuđe ruke.

Direktori VW često izražavaju želju da kupe "Alfu Romeo", bez obzira što italijanska kompanija uporno odbija tu ideju. Plan je "Fijata" da "Alfu" ponovo vrati na tržište SAD, kako bi čuveni brend ponovo postao profitabilan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik