Ford zatvara svoju najveću kompaniju u Velikoj Britaniji posle posete Trampa

Bez autora
Jun 06 2019

Kompanija Ford zatvara najveću fabriku motora Bridgend u Velsu, a ta odluka doneta je nakon posete Donalda Trampa. Ovo je bio njihov najveći pogon u Velikoj Britaniji.Fabrika, koja zapošljava oko 1.700 radnika širom zemlje, bila je u centru pažnje nakon što je američki ogranak objavio će do 2021. smanjiti oko 1.000 radnih mesta, zbog promena u Fordu u Evropi i slabe prodaje. Ovu vest s detaljima oni će zvanično objaviti nakon što održe nekoliko sastanaka sa sindikalnim vođama. Džef Bek, regionalni organizator sindikata GMB, izjavio je da još nije bilo potvrde ove vesti i najavio sastanak s rukovodstvom kompanije za sutra.

Ford zatvara svoju najveću kompaniju u Velikoj Britaniji posle posete TrampaKompanija Ford zatvara najveću fabriku motora Bridgend u Velsu, a ta odluka doneta je nakon posete Donalda Trampa. Ovo je bio njihov najveći pogon u Velikoj Britaniji.

Fabrika, koja zapošljava oko 1.700 radnika širom zemlje, bila je u centru pažnje nakon što je američki ogranak objavio će do 2021. smanjiti oko 1.000 radnih mesta, zbog promena u Fordu u Evropi i slabe prodaje.

Ovu vest s detaljima oni će zvanično objaviti nakon što održe nekoliko sastanaka sa sindikalnim vođama.

Džef Bek, regionalni organizator sindikata GMB, izjavio je da još nije bilo potvrde ove vesti i najavio sastanak s rukovodstvom kompanije za sutra.

"Ironična je činjenica da se u nedelju Donald Tramp sastao sa premijerom Velike Britanije i razgovarao o posebnom odnosu i trgovinskom sporazumu sa Velikom Britanijom i SAD-om. Ako se fabrika zatvori, nova linija će verovatno biti prebačena u Meksiko u američki ogranak. Toliko o posebnom odnosu gospodina Trampa", rekao je sindikalac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik