Francuska blokira Fejsbuk kriptovalutu u Evropi?

Bez autora
Sep 15 2019

Fejsbuk kriptovaluta libra naletela je na još jedan kamen spoticanja. Manje od mesec dana nakon što je Evropska unija otvorila antitrast istragu projekta, zvaničnici u Francuskoj su najavili da „ne mogu da odobre“ libru na evropskom tlu.Govoreći na konferenciji OECD-a u Parizu u četvrtak, francuski ministar finansija Bruno Le Mer rekao je da će libra izložiti riziku suverenitet vlada. Sve ove brige oko Libre su ozbiljne, rekao je Le Mer. Tako da želim ovo reći mnogo jasnije: U ovim uslovima, ne možemo da odobrimo razvoj libre na tlu Evrope.

Francuska blokira Fejsbuk kriptovalutu u Evropi?Fejsbuk kriptovaluta libra naletela je na još jedan kamen spoticanja. Manje od mesec dana nakon što je Evropska unija otvorila antitrast istragu projekta, zvaničnici u Francuskoj su najavili da „ne mogu da odobre“ libru na evropskom tlu.

Govoreći na konferenciji OECD-a u Parizu u četvrtak, francuski ministar finansija Bruno Le Mer rekao je da će libra izložiti riziku suverenitet vlada.

„Sve ove brige oko Libre su ozbiljne“, rekao je Le Mer, prema prevodu CNBC-a. „Tako da želim ovo reći mnogo jasnije: U ovim uslovima, ne možemo da odobrimo razvoj libre na tlu Evrope.“

Le Mer – otvoreni protivnik kriptovaluta – nije proširio svoj komentar, ali čini se da verovatno namerava da blokira libru u svom trenutnom obliku ukoliko se pokrene bilo gde u Evropi, a ne samo u Francuskoj.

Fejsbuk je više puta rekao da će sačekati dok ne dobije regulatorno odobrenje iz svih krajeva i sektora pre puštanja libre, ali to bi moglo potrajati dugo – i ako protivnici navode suverenitet valute i brige o nacionalnoj bezbednosti kao razloge za blokiranje projekta, Fejsbuk će se zaista suočiti sa vrlo značajnim izazovima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik