Google ulaže u biogorivo

Bez autora
Mar 21 2011

“CoolPlanet Biofuels”, kompanija koja proizvodi biogorivo od celuloznog otpada osigurala je još nepoznat iznos ulaganja od kompanije “Google Ventures” u drugoj rundi prikupljanja kapitala.Prva runda održala se prošle godine kada je prikupljeno osam miliona dolara od kompanija kao što su “General Electrics” i “North Bridge Venture Partners”. “CoolPlanet” tvrdi da može da proizvede goriva bez ugljenika koja mogu da zamene benzin u automobilima.

Google ulaže u biogorivo“CoolPlanet Biofuels”, kompanija koja proizvodi biogorivo od celuloznog otpada osigurala je još nepoznat iznos ulaganja od kompanije “Google Ventures” u drugoj rundi prikupljanja kapitala.

Prva runda održala se prošle godine kada je prikupljeno osam miliona dolara od kompanija kao što su “General Electrics” i “North Bridge Venture Partners”.

“CoolPlanet” tvrdi da može da proizvede goriva bez ugljenika koja mogu da zamene benzin u automobilima. Tajni napitak kompanije je termalno-mehanički procesor koji izvlači ugljene hidrate iz biomase tako da suvišan ugljenik ostaje u čvrstom stanju. Taj bio-ugalj može biti izdvojen i upotrebljen kao organsko đubrivo. Ovaj proces proizvodi otprilike podjednaku količinu ugljenika kao i benzin.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik