Grčka traži dozvolu za prevremenu otplatu dela duga

Bez autora
Sep 17 2019

Grčka je juče zvanično zatražila prevremenu otplatu dela pozajmljenih sredstava od Međunarodnog monetarnog fonda. Grčka je podnela zahtev za raniju otplatu dela pozajmice MMF-a.Ovim će se ojačati kredibilitet države, pobošljaće se stanje javnog duga i očuvati državni fondovi, naglasio je grčki premijer Kirjakos Micotakis. Američki poslovni portal "Blumberg" piše da se Atina nada da će isplatiti 2,9 milijardi evra od preostalih 8,8 milijardi koje Grčka duguje. Grčki ministar finansija Kristos Stajkuras izjavio je da će prevremena otplata Atini sačuvati oko 70 miliona evra.

Grčka traži dozvolu za prevremenu otplatu dela dugaGrčka je juče zvanično zatražila prevremenu otplatu dela pozajmljenih sredstava od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

"Grčka je podnela zahtev za raniju otplatu dela pozajmice MMF-a. Ovim će se ojačati kredibilitet države, pobošljaće se stanje javnog duga i očuvati državni fondovi", naglasio je grčki premijer Kirjakos Micotakis.

Američki poslovni portal "Blumberg" piše da se Atina nada da će isplatiti 2,9 milijardi evra od preostalih 8,8 milijardi koje Grčka duguje.

 Grčki ministar finansija Kristos Stajkuras izjavio je da će prevremena otplata Atini sačuvati oko 70 miliona evra.

Dugovanja Grčke i dalje ostaju visoka i prošlogodišnji javni dug iznosi oko 335 milijardi evra ili 180 odsto od bruto domaćeg proizvoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik